Alakõhuvalu võib vallandada mitte ainult günekoloogiline patoloogia, vaid ka probleemid soolestiku, kuseteede süsteemi ja mõne muu seisundiga. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud. Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset.

Kõige tavalisem põhjus on sugulisel teel levivad haigused. Praegu, kui naine tunneb valu alakõhus tõmmates, on infektsioon tupe eesruumist kuni manusteni juba tõusnud ja põhjustanud need ebameeldivad aistingud. Sõltuvalt immuunsuse seisundist ja nakkuse tüübist erineb ka kliiniline pilt. Niisiis, nii tüdruku läbivaatusele viivad ägedad järsud valud kui ka valud, millega võite minna kuu või kauem, kui te oma tervisele piisavalt tähelepanu ei pööra.

Koos valuga ilmneb enamikul juhtudel patoloogiline tupest väljutamine - kalgendatud, rikkalikult valge, mädane, vahune, roheline, verega segatud jne. Samuti on põletustunne, ärritus, sügelus, limaskestade punetus ja muud sümptomid on võimalikud. Keha temperatuur tõuseb äärmiselt harva, tavaliselt üldine heaolu ei kannata. Rasedus Kui naisel on pärast menstruatsiooni valu alakõhus ja tühjenemine on kordunud, tuleb rasedus, sealhulgas emakaväline rasedus välistada.

Reeglina on menstruatsioon neil tüdrukutel ebatüüpiline: vähem rikkalik või väga napp, mitte nii pikk, valutu jne. Kriitiliste päevadena võib õigupoolest osutuda raseduse katkemise oht või emakavälise sümptomi sümptom. Seetõttu on ebanormaalse verejooksu ja alakõhu valu korral vaja välistada rasestumise esinemine. Selleks peate tegema uriinianalüüsi, kuid parem on võtta hCG jaoks vereproov, see on tundlikum ja isegi lühikese aja jooksul näitab usaldusväärset tulemust.

Kui naisel on emakaõõnes spiraal, võib menstruatsiooni ajal tekkida selle nihkumine, mis põhjustab valutavaid valusid alakõhus. Eriti suur on risk raskekujuliste perioodidega naistel. Fakt on see, et kriitilistel päevadel avaneb emakakael pisut, et tagada takistamatu verevool.

Enamasti on kurikaelaks mõni viirus, mis meile ka suvel hõlpu ei anna. Põhjused võivad aga olla ka hoopis tõsisemad! Kõhuvalud jagunevad laias laastus kaheks: esiteks erakorralised ehk äkitselt alanud kõhuvalud, teiseks kuude või aastate jooksul süvenenud hädad, mis on ühel hetkel ületanud kannatlikkuse piiri. Kus valu paikneb?

See aitab kaasa spiraali positsiooni muutumisele ja isegi selle kaotamisele. Selle ajal tekkiv valu suureneb tavaliselt järk-järgult, möödudes veidi pärast spasmolüütikumide võtmist. Kusepõie ja kusiti haigused Ei tohiks unustada, et lisaks suguelunditele on alakõhus ka teisi, mille patoloogia võib põhjustada ebameeldivaid aistinguid. Kõige sagedamini on see põiepõletik, uretriit.

Siis on valu taustal sageli tung urineerida, põletustunne ja krambid. Selle olukorra mõistmiseks aitab banaalne uriinianalüüs. Lisaks võivad kivid põies, kasvajad anda valu alakõhus, kuid tõenäoliselt ei seostata neid menstruaaltsükliga. Soole patoloogia Valud ja krambid alakõhus võivad tekkida koliidiga, suurenenud gaasi tootmisega, sealhulgas rikkudes dieeti.

Kõige sagedamini tuleb selliseid seisundeid kohata menopausis või pärast ulatuslikke günekoloogilisi operatsioone põdevatel naistel, kui emakas ja verejooksu ja valu allosas kõhtu naiste põhjustab on atroofilised ja väikesed või puuduvad ning soolestikud.

Ärge unustage sigmoidse piirkonna, pärasoole pahaloomulisi kasvajaid. Sageli on esimesteks sümptomiteks tõmbuvad valud alakõhus, kõhukelmes ja ristluus. Naistel menstruatsiooni esile kutsunud hemorroidide, pärakulõhede ja paraproktiidi ägenemised võivad samuti anda sarnaseid sümptomeid.

Neuroloogilised haigused Günekoloog peab oma töös pidevalt tegelema nimme- ja sakraalse piirkonna osteokondroosiga. Fakt on see, et selgrookanalist tsüstiidi ajal tappis neerud anatoomiliselt närvilõpmed kulgevad vaagnapiirkonnas, lõpetades labia majora ja labia minoraga.

Neuralgia rünnak, songa juurte rikkumine - kõik see põhjustab naisel valu ristluus, alaseljas ja alakõhus. Günekoloogi ja neuroloogi läbivaatus aitab olukorda mõista. Diagnostika Kui naisel on pärast menstruatsiooni alakõhus valu, saab haigusseisundi põhjuseid suurima kindlusega kindlaks teha alles pärast põhjalikku uurimist.

Loendi kehtestab arst, esialgu on parem konsulteerida günekoloogiga, kuid võite pöörduda ka neuroloogi või terapeudi poole. Kõige tavalisemad eksamimeetodid: vere ja uriini üldine ja biokeemiline analüüs; läbivaatus günekoloogi, neuroloogi, vajadusel uroloogi või onkoloogi poolt; vaagna ultraheli, mõnikord MRI või CT; tupe sisu uurimine: määrdumised taimestiku, onkotsütoloogia, kultuuri jne jaoks. Soovitame lugeda artiklit ultraheliuuringu läbiviimise kohta menstruatsiooni ajal. Siit saate teada protseduuri näidustuste, rinna- ja kõhuorganite uurimise, menstruatsiooni ajalise diagnostika võimaluse kohta.

Ravimeetodid Alakõhu valu ravi sõltub tuvastatud patoloogia olemusest. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst.

Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab?

articular valu allosas kõhu kõhu allosas on paremal valu

Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu.

Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere.

Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad. Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates.

EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik.

Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool.

Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis verejooksu ja valu allosas kõhtu naiste põhjustab lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena.

Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid?

Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid.

Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi.

Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi.

Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu.

Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda.

Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad.

Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan.

Günekoloog Dr Ülle Kadastik

Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi. Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres.

Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring. Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes.

Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida. Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema?

Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni?

  1. Rezi ja põletamine urineerimise ravi ajal
  2. Tsüstiit võib olla tingitud närvidest
  3. Põletamine urineerimise põhjus
  4. Kõht valutab pärast menstruatsiooni Küsitlus Naised peavad tegelema ebameeldivate, valulike aistingutega alakõhus.
  5. Kõht valutab pärast menstruatsiooni - Küsitlus
  6. Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.
  7. Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva. On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet. Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne. Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma?

Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend.

Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda. Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all. Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte. Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada?

Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks. Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata.

Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud?

Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt.

Küsimus, jällegi lingust. Paigaldati mõned aastad tagasi, uriinipidamatuse vastu. Algusest peale olen tundnud kubemes valu. Pole ka pidamatusele aidanud. Kaks aastat on kubemevalu on muutunud hullemaks, kiirgub enne magama jäämist jalgadesse ja kõhtu.

Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi. Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures. Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega.

Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr. Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid?

Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida? Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi. Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki.

Kõht valutab pärast menstruatsiooni

Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid? Tegemist on tüdrukutega. Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto. Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin.

Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina? Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud. Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte. Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi lõpetanud? Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole.

Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta. KH äärmiselt põhjaliku uurimise tagajärjel verejooksu ja valu allosas kõhtu naiste põhjustab leitud. Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga.

Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises.

Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane. Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama.

Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige. Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim?

Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus. Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha.

Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist. Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis. Küsimus nr 41 Tere.

Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid.

Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2.

vere asemel uriini põhjustel valu kõhu allosas pole söögiisu

Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta. Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui intensiivselt võiksin treeninguid jätkata?

Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud. Loomulikult pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud.

Tahaksin ainult meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas.

Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus on kukkumiste-vigastuste oht olemas. Küsimus nr 40 Tere, olen 23 aastane, naine.

Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas ning see koht oli paistes, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid. Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju.

kohutav lõikamine urineerimisel kuidas ravida kas tsüstiit naistel

Minu küsimus on- kas protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud? Mida ma peaksin jälgima kui üldse? Pärast kolme kuud on protseduuride järgne tromboosioht tõesti kadunud. Aga alati, kui on tervisemuresid, tuleb perearstiga nõu pidada. Rahulikku jõuluaega! Küsimus nr 39 Tere, olen Jäin natuke rohkem, kui 2 kuud tagasi välismaal haigeks. Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu.

Võtsin kuu ajaga alla ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus. Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja jalas eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat.

Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi. Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust? Uriinipidamatus peale sünnitusi Olen 29 aastane naine. Kolme lapse ema. Mul on diagnoositud stress pidamatus, kuid usun, et olukord on natuke hullem kui lihtsalt stressist tingitud pidamatus.

Peale selle,et mul on hüppamisel, jooksmisel, aevastamisel, köhimisel jne piss pûksis, siis on mul ka niisama seistes ja istudes piss püksis. St seda, et ma kohe tunnen kui niriseb. Koguaeg on sidemed all ja kui ei ole kodus ntx siis kahjuks ongi nii, et vahetan poole tunni tagant pükse. Stress pidamatus tekkis 7 a tagasi, peale teist sünnitust.

Hullem varjant tekkis peale kolmanda lapse sündi, eelmisel aastal. Vaagnapõhjalihaste pingutustest kasu pole. Kas saab mind kuidagi aidata või peangi edasi kannatama? Stressuriinipidamatus ehk pingutusuriinipidamatus pole seotud stressiga. Põhjuseks on kusitit toetavate ligamentide ja vaagnapõhjalihaste lõtvumine, nõrkus. Sageli on see seotud raseduse kuluga ja sünnitustega, olulist osa määrab ka laste sünnikaal üle 4kg. Kindlasti on oluline naise lihastoonuse olemasolu, naise füüsiline aktiivsus, kehakaal, suitsetamine jne.

Esialgu soovitakse alustada vaagnapõhjalihaste harjutustega, mis paljudel juhtudel ka aitab hästi. Selles perioodis vähenevad naissuguhormoonid, mis omakorda soodustab pingutusuriinipidamatuse süvenemist.

7 tarkust kõhuvalust

Põhjuseid on ka muid, äratoodud on põhilised. Samuti seob liigse vedeliku ja absorbeerib gaasid Smecta pulber, soolestiku bakterite tasakaalu aitavad taastada mitmesugused probiootikumid.

Ärritatud soole sündroom Pidev kõhuvalu või ebamugavustunne ning vahelduvad kõhulahtisus ja -kinnisus võivad olla tingitud ärritatud soole sündroomist.

Leevendust võid saada oma toidulaua muutmisest, sest on leitud seoseid ärritatud soole sündroomi ning süsivesikute tarbimise vahel. Kõige sagedmini on põhjuseks laktoosi ehk piimasuhkru talumatus. Kõhuvalu põhjustavad haigused Kõhuvalu võivad põhjustada mitmed haigused. Näiteks maohaavand annab endast tunda pärast sööki, valu tekib ülakõhu keskosas. Kaksteistsõrmiksoole haavandile on iseloomulik paremal ülakõhus tuntav terav valu, mis esineb tühja kõhuga ja sageli öösiti.

Söömise ajal paremasse külge ja isegi selga kiirguv valu on vahel märk sapikividest. Kui kivid liiguvad juba sapijuhasse silmad tõmbuvad kollasekson tegu ohtliku seisundiga, mis vajab kiiret sekkumist. Sapikivid hakkavad ladestuma vaikselt, kui oled kiiresti kaalus juurde võtnud või ruttu kaalu langetanud. Probleeme võib tekitada ka pimesool.

Sellest annab tunda tugev valu paremal alakõhus.