Fortrans lahjendas ühe koti korraga, ma kartsin, et ma arvan, et ma ei joo kõike. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Vanemad ütlevad, et olen lihastes ja sportlik, naiselike kumerustega, aga ma tahaksin kaaluda 55—57kg. INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust.

Olen 29 aastane naine. Kolme lapse ema. Mul on diagnoositud stress pidamatus, kuid usun, et olukord on natuke hullem kui lihtsalt stressist tingitud pidamatus. Peale selle,et mul on hüppamisel, jooksmisel, aevastamisel, köhimisel jne piss pûksis, siis on mul ka niisama seistes ja istudes piss püksis. Valusalt kirjutage verd veidi seda, et ma kohe tunnen kui niriseb. Koguaeg on sidemed all ja kui ei ole kodus ntx siis kahjuks ongi nii, et vahetan poole tunni tagant pükse.

Stress pidamatus tekkis 7 a tagasi, peale teist sünnitust. Hullem varjant tekkis peale kolmanda lapse sündi, eelmisel aastal. Vaagnapõhjalihaste pingutustest kasu pole. Kas saab mind kuidagi aidata või peangi edasi kannatama? Stressuriinipidamatus ehk pingutusuriinipidamatus pole seotud stressiga. Põhjuseks on kusitit toetavate ligamentide ja vaagnapõhjalihaste lõtvumine, nõrkus. Sageli on see seotud raseduse kuluga ja sünnitustega, olulist osa määrab ka laste sünnikaal üle 4kg.

Kindlasti on oluline naise lihastoonuse olemasolu, naise füüsiline aktiivsus, kehakaal, suitsetamine jne. Sellele võib kaasuda palavik. Ussjätkepõletikust annab märku valu paremal alakõhus, mis võib seda kohta käega katsudes suureneda. Tugev valu haarab vahel ka kogu kõhu. Parema roidekaare all või ülakõhus annab end tugevate kõhuvaludega tunda sapikivitõbi. Valu võib kiirguda parema abaluu alla, paremasse kätte või rangluu alla.

Kaasneda võivad iiveldustunne, oksendamine ja kõhulahtisus. Valuhoole võib järgneda naha, limaskestade, uriini ja väljaheite värvuse muutus. Valu tekib sageli pärast muna või rasvase toidu söömist. Tüüpilised sapikivitõve valude esilekutsujad on ðokolaad, munatoit, rasvarikkad kreemid, vahukoor, majonees, pähklid. Valu vähendavad soe valu kui ma istun kõhtu allosas ja vann. Ägeda kõhuvalu puhul tuleks alati kirurgiga konsulteerida, et oleks võimalik õigeaegne ja tulemuslik ravi.

Marika Jürgenson. Kuskil 30 min pärast läks üle. Eelnevalt olin maganud 10 tundi, midagi tarvitanud ei olnud. Kas selline asi võib olla märk mingist tõsisemast ja ravi vajavast haigusest? Tavaliselt on võimalik, et peale rasket magamist ei taha tõustes veri kehas veel õieti paikneda ja aju saab verd vähem.

Nii võib tekkida minestustunne, kahvatus, nõrkus. See on talitlushäire ja mitte haigus.

valu kui ma istun kõhtu allosas

Kui mure on korduv, siis soovitan nõu pidada arsti vastuvõtul. Perearst on mul tore, alati naeratab ja kirjutab lõputult haiguslehti, ja madala vererõhu vastu soovitab rohkem kohvi juua kas minu igapäevasest liitrist ei piisa veel?

Oli nüüd mingi stressi ja külmetuse segu detsembri alguses, ja sestsaadik hakkab hirmus paha iga kord, kui ma nina kodunt välja pistan. Alguses saab õhk otsa, siis hakkab hirmus palav hangede keskel ja ikka niimoodi, et kisud jope eest lahti ja topid mütsi taskuja siis ma lihtsalt pean maha istuma, soovitavalt seni, kuni ma veel näen, kuhu. Süda peksab, hing on kinni, kõik valutab. Isegi juuksed valutavad, ausõna! Ja kõrvades on selline lennukiga laskumise tunne kõik see aeg. Mind pole talviti väljaskäimine iialgi vaimustanud, aga tänavu on ikka tõsiselt jube.

Ja kuidagi järjest halvemaks läheb iga korraga. Mis veel, öösel ei tule und noh nii neljani, aga see-eest hommikul on tõustes suus surma maitse ja siis ma tuian mitu tundi nagu zombi, ja ärkan üles õhtuks, ja siis ei tule jälle und. Muidu on kah kuidagi ebakindel tunne, isegi kodus sekeldades. Nõusid pestes kipuvad need katki minema, näiteks. Kõigest on ükskõik nagu kopsupõletiku ajal oli paari aasta eest, aga vereanalüüs oli suurepärane, põletikku polevat kuskil.

Veeniverd ma andma paraku ei jõudnud, nad võtavad seda ainult poole üheni ja mina enne kolme-nelja toolilt püsti ei tõuse. Kõhn olen ma nagunii nagu tont, kuigi ma söön palju ja peamiselt liha. Kuhu ja millise arsti poole ma peaksin pöörduma? Tallinnas, eeldusel, et raha ei ole probleem, aga isiksus võib olla?

Kohvi asemel on ka üks hea taimne kastmine vere hamstriga nimega guarana forte tabl. Siin on väike kokkuvõte sellest vahendist.

Tabletid sisaldavad kontsentreeritud guarana seemnete ekstrakti. Guarana on Brasiilia vihmametsades kasvav taim, mida on iidsetest aegadest kasutatud toonikumina ja ergutava vahendina. Brasiilia indiaanlased on seda kasutanud energia allikana ja pikkadel matkadel valuvaigistina. Kasutatud ka söögiisu vähendamiseks. Toimeainena sisaldab loodusliku kofeiiniühendeid.

Kasutatakse ergutava vahendina väsimuse, pikaaegse pingutuse korral. Ainevahetuse kiirendamiseks, vaimse ja füüsilise võimekuse tõstmiseks. Aga ennekõike vaja põhjus välja selgitada. Kas päevane valu kui ma istun kõhtu allosas võib uimasust, väsimust suurendada? Probleem selline, et tahaks pidevalt, magada, pikutada, midagi ei jõua, kuigi öösel sai nagu korralikult magatud. Endal on ka juba imelik, nagu laiskus või simuleerimine? Koormust on ka omajagu: kool-kodu ehk ca 2h päevas bussisõitu, õppimine ja töö.

Praegu on töö juurest puhkus, mistõttu võiks ju väljapuhanud olla, aga ei. Lisakaebuseks peavalu. Mõtlen ka depressioonile. Tasuks ära teha ka üldvere test ja uurida, ega äkki pole aneemiat. Muid mõtteid esialgu ei teki.

Soovitan nõupidamist arstiga. Mulle tekitab probleeme asi, et mul on tihti süda paha, täiesti suvalistel hetkedel. Läheb mööda ja kõik on taas korras. Palavik on ka vahel 37,1 ja 37,3, mis 5—10 min pärast alla 37 läheb. Nii on see juba oma kuu aega.

Mida ise arvate? KÜSIMUS: Kehv enesetunne Mida abistavat ütleksite patsiendile, kes pöörduks Teie poole järgmiste probleemidega: Olen aastane noor naine ja mul on viimasel ajal olnud kaht liiki hädad, mis enesetunde kehvaks on muutnud.

Iseenesest on see probleem ilmselt paljudel. Mind teeb murelikuks see, et peavalu on ühes ja sellessamas peopesasuuruses piirkonnas. Seda nüüd juba viimased 3—4 aastat. Viimasel aastal olen täheldanud, et peavalu ajab ka südame pahaks ja tekib tõsine iiveldustunne.

Siis olen täiesti tegutsemisvõimetu. Olen siiani eelistanud tugevate valuvaigistite kasutamise asemel võtta 1—2 tabletti Ibumetini mg ja heita magama. Teismelisena oli mul üsna madal vererõhk. Viimasel ajal ei ole enam vererõhku mõõtnud — niisiis ei tea, kas olukord on muutunud.

Kas minestus ja madal vererõhk võivad omavahel seotud olla?

  • Kui tsüstiit millised on uriini näitajad
  • KÜSIMUSED-VASTUSED – Terkes
  • Midagi muddy uriini märke
  • Tablett tsüstiidi üks pakendis
  • Kui lõhnas kui tsüstiit
  • Tohutu valu p2evade ajal

Mida saaksin omalt poolt teha, et ennast minestamise eest kaitsta? Migreenipeavalu eristab pingepeavalust asjaolu, et valu on rohkem ühes peapooles ja valu on sedavõrd tugev, et patsient peab lihtsalt pikali heitma, ka iivelduse esinemine käib asjaga kaasas.

Päris sellist rohtu, mis migreeni ära raviks nii, et seda kunagi ei tuleks, ei ole olemas.

Paranemine toimus normaalset, kuid mõne aja pärast umbes pool aastat pärast operatsiooni hakkasid mitmesugused hädad peale. Teie poole pöörduksin küsimusega, kas üldnarkoosi tagajärjel võivad tekkida iiveldushood ja pearinglus? Olen üldiselt tundlik merehaiguse suhtes.

Abi on käsimüügi valuvaigistitest, ibuprofeen, mida märkisite, sobib hästi. Teise vaevuse kohta arvan, et seda peaks arsti vastuvõtul täpsustama. Kontrollima peaks tühja kõhu veresuhkrut, täisvereanalüüsi, vererõhku lamades ja seistes, teha EKG-d.

Sünnitasin lapse Sünnitusel kaotasin palju verd, hemoglobiin oli ca 84 ning võtsin rauatablette. Loomulikult oli ka siis pidevalt paha olla. Peale rinnaga toitmise lõpetamist Aga nüüd, üle kuue kuu kasutamise järel tunnen ikka igapäev iiveldust.

Hommikuti, õhtuti. Perearst ei tee suuremat numbrit, ütleb, et see närvidest. Tegime hemoglobiini testi ära, oli Olen veel tähele pannud, et seedimine pole juba mitu kuud korras olnud, lihtsate toitude peale hakkan puuksutama. Muid seedehäireid polegi. Niisiis, mis võib mul viga olla, ja mida tegema peaksin? See iiveldustunne on jube tüütu, tahaks lahti saada.

Oma töös olen kohanud mitut sarnase probleemiga patsienti. Soovitan nõu pidada oma pere- või naistearstiga ja leida mõni muu vahend.

Vastas dr Ain Pajos:

Lähtuda tuleks Teie hormonaalsest tasakaalust, kas on tegemist östrogeenide, progesterooni domineerimisega või tasakaalus naissuguhormoonidega.

Siis saab valida ka uue preparaadi. Kui esialgu ei plaani pere juurdekasvu, siis üheks võimaluseks on ka emakasisene vahend ehk spiraal.

Lihtne ja mugav ja enamikul hästi talutav. Seedimisemure viitab soolestiku düsbakterioosile ehk mikroobide tasakaaluhäirele. Abi oleks Gefilus maitsestamata jogurtidieedist nii 10 päeva jooksul, ka on olemas mitmed vahendid, mis sisaldavad baktereid või pärmseeni, mis suu kaudu võttes aitavad tasakaalustada seedetrakti normaalset mikrofloorat.

valu kui ma istun kõhtu allosas

Nt enterol jt. Kui dieet ja antud soovitused ei taha toimida, vajab seisund lähemat arstlikku analüüsi. KÜSIMUS: Peavalu, hirmus väsimus ja süda Olen aastane tüdruk, mureks on juba kuu aega peaaegu iga päev esinev peavalu koos iiveldusega, mis peaaegu üldse ravimitele alluda ei taha, ning vahel kaob imekombel ise, kuid tuleb mõne aja pärast tagasi.

Lisaks sellele esineb pidev väsimus ning füüsilisel tegevusel hakkab süda aeg-ajalt jupsima. Nagu vahelöögid oleksid või süda tõuseb nagu kurku päris naljakas kirjeldus vist ja hingamisele mõjub nagu ka ajab hingamisrütmi sassi.

Lisaks veel: olen norm kaalus, menses on hormoonidega normis, kool on selleks aastaks läbi, käin tööl, ka öösiti. Ja üks asi veel, mis võiks tähtis olla, mul on pidevalt kurk haige, kaks nädalat tagasi sõin seitse päeva ospamoxi, kuid nüüd on kurguvalu tagasi praegu see päeval enamasti tunda ei anna vaid õhtuti ja hommiku poole ööd.

Pingepeavalud esinevad mul juba 10 aastat, aga mitte iga päev nagu praegu. VASTUS: Olen tõsiselt mures — hiljutine mandlipõletik ja nüüdsed südamevaevused, väsimus ja koormustaluvuse langus viitavad tõenäoliselt südamelihase kahjustusele. Palun pöörduge kiiremas korras perearsti vastuvõtule, kus vajadusel suunatakse teid täpsemateks uuringuteks südamearstile või ka haiglasse.

Aeg-ajalt peale söömist hakkab mul iiveldama, vahel tugevamini, vahel vähem. Eriti on seda juhtunud pärast õuna söömist, kuid ka teiste toitude söömisel täna sõin näiteks viinerisaiakest ja siis ka. Millest see võib tingitud olla?

Mida ette võtta? Mainin igaks juhuks ära, et mul on kilpnääre haige ja hetkel ma ravi ei saa. Seisund pole ohtlik, kuid vajalik on põhjuste väljaselgitamine ja nende edasine vältimine. Soovitan nõu pidada perearstiga. Pea käis ringi ja heitsin voodile pikali.

valu kui ma istun kõhtu allosas

Ja sealt enam püsti ei saanudki. Ma ei saanud pead padjal teisele poolele keerata, isegi veidi liigutamisel hakkas jälle kohutavalt pea ringi käima. Silmi ei saanud lahti teha, ka sellepärast, et kõik keerles. Pea veidi valutas ja kohutavalt külm oli. Jalalabad oleks nagu jääs. Mitme teki all ja radika ääres ei saanud ka sooja. Nagu oleks veri seisma jäänud.

Kui palusin jalgu veidi masseerida, siis tundsin, et veri hakkab ringlema ja läks veidi soojemaks, aga seda ainult hetkeks. Terve õhtu olin pikali, ei saanud ennast liigutada. Üks kehapool oli kange. Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib valu kui ma istun kõhtu allosas on vajalikud lisauuringuid. Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule.

Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon. Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen.

Tugisukata üldse olla ei kannata. Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg. UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud. Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida. Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest.

Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile. Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid.

Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Valu kui ma istun kõhtu allosas pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud. Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud? Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama. Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst!

Küsimus nr 30 Tere, tutvusin varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid kahjuks pole samasugust küsimust keegi teine varem küsinud. Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas. Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb. Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi muud ei oska kaevata.

Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras. Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Mis selle põhjus võiks olla? Millega saaks seda ravida? Nüüd ma ei teagi, kas oleks mõistlik minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma? Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata. See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama.

D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs. Peale süvaveeni tromboosi on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne.

Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda. Küsimus nr 29 Tere!

Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega. Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku ja siin-seal ka jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a.

Negatiivsed arvustused

Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine? Ei ennetuses ega ravis. Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest. Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine.

Kolonoskoopia soolestik - patsiendi ülevaated

Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses. Küsimus nr 28 Tere! Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud? Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita?

Kindlasti pole see reaalne. Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid.

Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi. Küsimus nr 27 Kirjutasin Teile Ortopeed määras 10 Zibor süsti ja pärast seda jätkame Marevaniga.

Kas Zibor on ohutum kui Marevan? Millised ravisukad oleksid vajalikud? Vastus Tere! Süvaveeni tromboosi ravi alustatakse madalmolekulaarse hepariini ja marevaniga tavaliselt koos, sest Marevani toime ei tule kohe esimeste tablettide sissevõtmise järel. Kui INR analüüs on terapeutilises vahemikus, s. Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja toimeaeg lühem, oma veritsuse riskid on mõlemal ravimil. Teie vajate ravisukki, rõhuga mmHg.

Tervitades, Küsimus nr 26 Olen Sain süste ja Marevani. Nüüd olen Marevani peal. Kas sellisel juhulkui oli kopsutromboos, on mul üldse lootust võtta ette reisi kasvõi km peale kui vajadus arsti juurde minna? Ka mitte lendamiseks. Küsimus nr 25 Olen Mul diagnoositi Praegu süstin Zibori.

Kas süvaveeni tromboosi raviks ongi ainult ülalmainitu või on ka operatsioon võimalik ja millest lähtudes ravi otsustatakse? Mind vaatas EMO-s läbi ortopeed, kas peaks vaatama ka veresoontekirurg, mõtlen erialaarst? Kas võin jalga südamest kõrgemal hoida ja saunas leili võtta?

Tromboosiühingu e-mail

Kas pean liikuma võimalikult vähe ja kui, siis kui kaua pean liikuma vähem? Kas nn voodirežiim on vajalik? Olen liikuv inimene ja minu jaoks on lihtsalt voodirežiim üsna talumatu.

  • Valu urineerimise ajal verd
  • Kolonoskoopia. väga kardan. Ma ei saa häälestada - Põhjused
  • Roosa tühjenemine ja sagedane urineerimine
  • Mis maitsetaimed on tsüstiidi korral kasulikud
  • Sagedane urineerimine öösel naistel pärast 50 aastat
  • Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Kas Ziboriga ravimine on tõhusam ja ohutum kui Valu kui ma istun kõhtu allosas Ka mujal maailmas tehakse seda väga harva ja tüsistunud juhtudel. Tavaliselt alustatakse madalmolekulaarset hepariini mille esindaja on ka Zibor ja Marevani koos. Süstid lõpetatakse, kui Marevani toime on saabunud, s. INR analüüs on ravivahemikus analüüsi vastused jäävad vahemikku Kas Teie või Teie raviarst otsustasite ikkagi kogu ravikuuri teha ainult süstidega?

See jääb natuke Teie kirjast arusaamatuks. Ka see on vere valuliku urineerimise põletamine, kuid tavaliselt ei soovi patsiendid ennast nii pikalt süstida ja ka suurem hinnasoodustus madalmolekulaarse hepariini süstidele on ainult 10 päeva.

Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud. Voodirežiim pole kindlasti vajalik, liikumist ei pea piirama, kui turse ja valu on taandunud. Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas. Kui valu või turse muutub pärast liikumist suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud.

Süvaveeni tromboos on haigus, mis ei vaja tingimata veresoontekirurgi konsultatsiooni ega jälgimist, ravi jälgimisega saab kindlasti hästi hakkama ka perearst. Küsimus 24 Nädala tagasi EMO-s avastatud süvaveeni tromboos, raviks süstid ja Marevan ja jälgimine tromboosi kabinetis. Eelmisel nädalal oli minu kaebus valus ja paistes vasak säär, mis võttis lonkama, lisaks vasaku jalalaba tuimus surin.

Täna öö läbi valutas jalg ka ülevaltpoolt põlve, reis on krambis. Kas see on normaalne selle haiguse juures? Vastus Jalaturse, valu, lihaskrambid ja ka surina- ehk tuimusetunne on tõesti selle haiguse tüüpilised sümptomid.

Küsimus 23 Mul on juba paar aastat trombotsüütide arv vereproovis kõrgem normist, ja vahel. Perearst mingit probleemi sellest ei arva olevat, ütleb, et ju see on minu eripära. Kas peakisn selliste näitudega muretsema või mitte? Jälgige lihtsalt analüüsi dünaamikat aasta järel.

Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain süste, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus. Aasta aega on juba möödas ning ikka vahel pingutades läheb jalg paiste.

Aga kuna vaja oleks midagi kehakaaluga ette võtta, otsustasin trenni teha. Olen nüüd juba nädal aega trenni teinud ja alles nüüd hakkab jalg valutama ning on paistes. Küsimus siis selline: kas on olemas ka mingisuguseid treeningkavasid, mida saab teha inimene kellel on olnud tromb? Või ongi igasugune pingutus nüüd elulõpuni keelatud?

Kahjuks ei saa kunagi rakendada konkreetseid ehk diagnoosipõhiseid treeningukavasid, inimesed on ise väga individuaalsed nii oma füüsilise võimekuse poolest kui ka haiguspildi ja haiguse kulu poolest. Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on räägitud palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor.

Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid. Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Kui jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne.

Aga ärge loobuge treeningutest! Küsimus nr 21 Tere. Olen 47 a naine. Mul on juba 1,7 aastat tromboflebiidi tagajärjel 2 auku. Iga päev võtan Trombo ASS tableti. Kas mul on neid auke ka võimalik ära ravida, senini küll pole tulemust saanud?

Veresoonte kirurg soovitas vaid Prontosan geeli ja lahusega määrida, aga ei ole tulemust andnud. Siis teinud ravikuuri Troxevasini tablettide ja salviga, siis Trentali tablettidega, aga ehk on abiks Marevani tablett?

Tegin just mõned päevad vereproovi ja kõik näitajad olid korras. Palun head nõu. Minul tekib kohe rida küsimusi juurde. Kas Teil on olnud korduvad süvaveeni tromboosi episoodid? Kas on kujunenud välja süvaveenide puudulikkus? Kas haavanditest on võetud külve? Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle. Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine.

Vastuvõtule registreeruda saab ka telefoni teel, lühinumbril Kui marevaniseeritud valu kui ma istun kõhtu allosas tekivad verevalumid käelabal ja ninajuurel, kas siis tuleks pöörduda arstile? Hea oleks muidugi sellisel juhul kontrollida INR väärtust esimesel võimalusel, eriti siis, kui varem verevalumeid pole tekkinud.

Arstile peaks pöörduma juhul, kui verevalumid on suured või kui nende ümber tekib naha punetust, kui tekib valu või palavik. Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud.

Küsimus nr 19 Mul on selline mure, et umbes 2 aastat tagasi tehti mulle uuringud ning selgitati välja, et mul on paks veri ja suurem risk trombidele.

valu kui ma istun kõhtu allosas

Kui rasedaks jäin, pidin süstima iga päev kõhtu verevedeldajat. Nüüd selline mure, et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu. Olin ka enne rasedust suitsetaja, aga siis jätsin maha. Nüüd nagu tahaks jälle teha. Aga kuna veri on paks ja suitsetamine paksendab verd, siis kas mõni suits päevas on väga kahjulik ja mõjub koheselt või kuidas üldse mõjub ja kui kiiresti tromb võib tekkida ning kas paar suitsu päevas on tõesti väga ohtlik?

Suitsetamine on kahjulik igatpidi ja tõstab oluliselt nii venoosse kui arteriaalse tromboosi riski. See on piisav argument selleks, et mitte uuesti suitsetamisega alustada. Küsimus nr 18 Olen 47a naine ja põen juba pikki meditsiin naiste sagedase urineerimise reumatoidartriiti. Jaanuari lõpus oli mul vasaku säärearteri tromboos ja operatsioon.

Seejärel määrati mulle raviks Trombex 75mg päevas 1 tbl. Olen seda nüüd võtnud veebruari kuust saati. Märtsis tehtud vereanalüüsis oli INR 1. Olen mures, sest perearst ei pööra sellele sugugi tähelepanu, kuna aga mu emal on ka tromboos olnud ja ta sööb Marevani, siis tema arst kogu aeg jälgib, et vereproovi näit oleks INR vanel.

Seepärast olen tõsiselt mures, kas minu arst ikka on selles osas piisavalt pädev, või peaksin siiski ise midagi ette võtma? Ma ei tea ju sellest mitte midagi. Ning raviks määratud Trombex. Selle ravimi kasutamisel ei ole INR analüüsi vaja teha, sest ravimi võtmine analüüsi väärtust kuidagi ei mõjuta. Kui Teie emale on määratud valu kui ma istun kõhtu allosas antikoagulantsiis suure tõenäosusega on tegemist venoosse tromboosiga ja sel puhul kasutatakse ravidoosi kontrollimiseks INR analüüsi, mis tõepoolest peab olema vahel.

Arteriaalne ja venoosne tromboos on erinevad probleemid ja erinevad need patoloogiad ka ravitaktika ja ravipikkuse poolest. Nii et Teil ei tohiks selles osas perearstile küll mingeid etteheiteid olla.

Küsimus nr 17 Tere. Olen 36a naine. Jala proleem on kestnud umbes 1,5 kuud. Üks jalg sääreluu pealt ja ümbert suriseb ja katsudes on tundlik, aga ei valuta. Teise jala sääremarja tekkis veidi aega tagasi kramp, surisemist selles jalas pole olnud.

Infovoldikud patsiendile

Perearst saatis jala surisemise pärast neuroloogi juurde. Arst, anestesioloog rääkis minuga, nad ütlesid mulle kõike. Spetsiaalsed püksid, hommikumantel, sussid, müts. Nad panid selle lauale, panid FGS-i tükkideks ja ütlesid, et "nüüd tellige endale magusad unenäod. Kuigi ta ütles, et olin teadvusel, kui ma olin kogudusse toimetatud ja isegi rääkisin. Aga ma ei mäleta seda. Tundub lihtsalt lõhkemine kõht. Ja ilmselt mitte kõik ei tulnud välja, palus väljas. Tualeti külastamine lihtsustas.

Ja aeglaselt läksin koju. Teel jõin jogurtit, mul lubati kohe süüa.

valu kui ma istun kõhtu allosas

Protseduuril on kõik nähtav, arst ütleb kõike, selgitab kui sa juba oma meeli juurde tulid. Mida ma saan öelda? Anesteesia protseduur ei ole kohutav kui seda teevad kogenud arstid. Kuid ettevalmistus on väga raske, nii et ma ei soovita. Kui ma pean selle uuesti läbi minema, siis ma ilmselt keeldun. Ainult valmistamise tõttu. Kuid kiireloomulise vajadusega võite endiselt kannatada. Kes - kuidas. Positiivsed arvustused Ma lugesin ka Täna läksin läbi selle kohutava protseduuri! On tõsi, et esimest korda ma põgenesin pärast riikliku haigla ettevalmistamist, isegi kui arst ei inspireerinud usaldust Ma otsustasin eraravikabinetis, et olin varem FGDS-i teinud.

Ma võin öelda, et kõik on normaalne. See oli kordagi valus ja siis talutav, tõesti karjus, siis muutus see isegi häbiväärseks, sest valu oli vähe ja talutav, ilma anesteesiata on võimalik, kuigi protseduur on ebameeldiv.

Fortransi poolt valmistatud toru nägi läbi toru - tal ei ole mingit vastikust maitset, nagu nad ütlevad Internetis. Protseduuri viisid läbi doktor Puzhik Andrew - endoskopist Jumalast, kõik, kes kardavad kolonoskoopiat või gastroskoopiat, tuleb talle väga kiiresti ja kõrge kvaliteediga salvestada. Võttes arvesse, et erinevate patoloogiate korral võivad tunded olla protseduuri ajal erinevad ma arvan, et ma ei ole arstja asjaolu, et see on esimene kord, kui hirmutav, on menetluse kiirus väga oluline.

Selgus, et halvim asi on ettevalmistus. Kõik läheb unenäo alla ja nagu sa poleks seal olnud. Valery Alekseevich Tänan teid väga! Tervis ja pikk eluiga. Ma olen väga õnnelik, kui ma aitan kedagi, et see protseduur lihtsalt läbi käiks. Larisa'ga Suur tänu peale. Kõik oli tasuta, anesteesia ja valutu, palju tänu meditsiinitöötajatele nende tundliku ja tähelepaneliku suhtumise eest.

Hiljuti tehti kolonoskoopia. See on jah, kogenud kolonoskooper ei ole kunagi valus, tunne võib olla ebameeldiv ja siis vaid paar sekundit soolte soolestikus, tunne, et soovite tualetti minna, kuid niipea, kui arvate, et teil on kõik sooled puhtad ta tunnetab Sellest protseduur kestis minutit minu jaoks, seega õnne kõigile, kes kavatsevad seda uurimist teha. Narkoos ei ole soovitatav, sest. Pikk ei nõustunud kolonoskoopiaga. Ma kartsin. Aga mul oli polüüpe ja need tuleks eemaldada ning seda saab teha vaid kiiresti ja valutult ainult selle protseduuri abil.

Ma pidin nõustuma - see on parem kui valu. Kummalisel kombel, kuid see protseduur ei olnud nii hirmutav kui paljud ütlesid. Kõik läks suurepäraselt, mu polüübid eemaldati ja valu pidurdas mind. Ainult täna tegin ma esimest korda kolonoskoopia ja eile tegin ma suurima vea - läksin võrgus, et lugeda tagasisidet menetluse kohta.

Inimesed kirjutavad, kui kohutavalt valus, et ilma üldanesteesiata ei saa sellist protseduuri üldse läbi viia, sünnivad naised kirjutavad, et isegi sünnituse ajal ei olnud see nii valus kui kolonoskoopia ajal. Mulle öeldi, et haiglat ei saa normaalse valu tõttu vabastada, sest peate kõigepealt läbima testid, vastasel juhul narkootik seda ei võta.

Nad tegid seda ilma anesteesiata ja siis mõistsin, kui hästi oli see, et ilma anesteesiata ei olnud metsik valu, tunded olid pigem puhitus ja koolikud, protseduur kestis, mõtlesin, minutit.

Ainus asi, mida ma kontorist lahkumisel ei arvestanud, ütles arst mulle, et minna tualetti otse haiglasse, ma vajan õhku, mida nad soolestikku pumbasid, et minna välja, aga ma ei läinud, ma mõtlesin, et ma läheksin seal ainult 30 minutiks. Nii et kogu majas kargas mu kõht ja see valus valu kui ma istun kõhtu allosas koolikud. Aga kui ta koju tuli ja tegi kõik tööd, siis mis oli reljeef. Lihtsalt saabus kolonoskoopiaga Salam Adili prokoloogia instituudis, kes soovis saada Vasilchenko juurde ja jõudis Vaganovisse.

Günekoloog Dr Ülle Kadastik - Kuivaks | Abiks uriinipidamatusega inimestele

Absoluutselt mitte SICK. Ja nad kõik vaatasid 5 minutit vannun! Siis ta tõusis ja läks kirjutama tänu sellele imearstile. Nad on kõik sellised spetsialistid! Ma saan aru, et minu sõnad kõlavad pisut kummaliselt, kuid olen selle instituudi kolonoskoopiaga väga rahul ja soovitan seda kõigile.

Valmistatud lavakolom, juua hästi. Õnn kõigile! Ma võtsin Fortrans 4 paketti 2-ndal eelõhtul ja eksami päeval 2 kotti, on raske võtta nii palju vedelikku korraga isegi 2 tundi. Maitse on magus, lisasin sidrunimahla ja seda võib lahjendada õunamahlas. Protseduur oli planeeritud Protseduuri väga hirmunud. Lugedes kommentaare. Ma saabusin 30 minutit varem, nad kutsusid mind kohe, ma ei tahtnud pikka aega minna, ma ikka tundsin, et minu aeg ei olnud veel tulnud.

Sõbralik personal. Protseduur kestis 10 minutit. Protseduuri ajal rääkige kogu aeg arstiga. Esimene tunne, et ma tahan tualetti minna ja kergelt puruneda.

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kui see oli soole kummardamisel valulik, paluti mul küljelt tagasi sõita ja kõik läks kohe edasi. Gaasid ei tulnud minust kohe välja, vaid mõne tunni pärast. Pärast protseduuri läks koju ühistranspordiga. Ärge kartke aegsasti. Lahkus menetlusest õnnelik mees.