Kui valu või turse muutub pärast liikumist suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud. Kas enne operatsiooni peab ennast ise raseerima? Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend.

Cs Mul algasid ka aastasena. Kui pole aastaseks alanud, siis on midagi viltu. Nagu siin on öeldud - erinevad organismid. Kuigi tavaliselt pole probleemi, võib divertikulaas nakatuda ja põhjustada seisundit, mida nimetatakse divertikuloosiks.

Divertikulaaride korral toimub verejooks sageli korraga ja ainult üheks korraks.

Endal algasid päevad 14 ja käisin ka trennis, kui päevad algasid, siis esimesed paar kolm päeva tavaliselt vältisin suurt kehalist koormust ja just nagu ütlesid, ei saa dushi alla minna teistega, see on endale ja ka kaaslastele ebamugav. Minu algusajal 93a-l, olid jubedad koledad lahmakad sidemed, tean, et osad tegid siis ise marlist ja vatist õhemad Ujuma algul ei soovita minna, parem tasub eelnevalt veidi olukorraga harjuda ja siis kui juba mugavused saavutatud edasi tegutseda Päevade valusid algul ei olnud, aga kui hakkasin suguelu elama, siis hakkasid päevade valud oi-oi-oi millised. Nii et iga organism on väga erinev!

Näete koos palju verd, mis lakkab kohe, kui see algab. Mõnikord võite siiski märgata verelaike pidevalt mitme päeva jooksul ja mõnikord isegi mõne nädala jooksul. Sellistel juhtudel on vere hulk tavaliselt väiksem. Ainult mõnel juhul võib divertikuloos muutuda tõsiseks haigusseisundiks, kus peate võib-olla viibima haiglas või peate minema ka operatsioonile.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Kui märkate suures koguses verd või märkate mõneks päevaks venitatult verepilki, pöörduge kindlasti oma arsti poole. Polüübid ja vähk: Üks tervisemure, mis on sageli seotud ka pärasoole piirkonna verejooksuga, on vähk. Käärsooles esinevad healoomulised kasvud on tuntud kui polüübid.

Sageli võivad polüübid suureks muutudes põhjustada verejooksu. On mõnda tüüpi polüüpe, mis võivad muutuda vähkkasvajaks. Proktiit ja koliit: Pärasool või jämesool võivad mõnikord põletikuliseks muutuda ja põhjustada haavandite kasvu. Mõnikord võivad nii pärasool kui ka käärsool korraga põletikuliseks muutuda.

Pärasoole põletikku nimetatakse proktiidiks, käärsoole põletikku aga koliidiks. On mitmeid põhjuseid, mis võivad põhjustada haavandite ilmnemist soolestiku sisepinnal. Haavandite tagajärjel võite tunda ka verejooksu ja märgata väljaheites laike. Mõnikord võib tekkida nn rektaalne hädaolukord. See on seisund, mille puhul tunnete äkitselt, nagu peaksite peaaegu kohe väljaheiteid läbima. Samuti võib teil tekkida kõhulahtisus, mis on seotud veritsusega väljaheites.

Kui teil tekib mõni ülaltoodust, rääkige sellest kohe oma arstiga. Arst diagnoosib ja testib kõigepealt, et kontrollida verejooksu täpset põhjust ja teha kindlaks, kas teil on proktiit või koliit. Kui nad teavad, mis on valusalt kirjutada ja minna verd mida teha põhjus, saate õige ravi. Vere sümptomid väljaheites raseduse ajal Siin on mõned sümptomid, mida kogete koos verega väljaheites: Rektaalses piirkonnas võib teil tekkida valu, eriti väljaheite läbimisel.

Mõnikord, kui haigusseisund on raske, on teil ka istumise ajal palju valu. Saate oma väljaheites märgata erepunast verd.

Mõnel juhul muudab teie väljaheide värvi ja muutub mustaks, punakaks või isegi marooniks. Mõnikord võib arst paluda teil minna väljaheidetestile ja tulemus võib varjatud verekaotuse korral olla positiivne. See tähendab, et teie väljaheites on verd, kuid te ei näe seda. Veel mõned sümptomid, mis võivad ilmneda, kui väljaheites on verd, tunnevad peapööritust või peapööritust, segadust või isegi minestust.

Millal peaksite rääkima oma arstile verest väljaheites raseduse ajal? Veri väljaheites on raseduse ajal üsna tavaline. Kui märkate väljaheites vaid väikest kogust, näiteks väga vähe tilka verd, pole see ilmselt midagi, mille pärast peaksite muretsema! Muidugi peaksite oma arsti kursis hoidma raseduse ajal märgatavate muudatustega, et saaksite seda mainida järgmisel visiidil või järgmise telefonikõne ajal. Samuti, kui olete kindel, et veri, mida märkasite, pärineb ainult pärasoole piirkonnast ja mitte tupest, pole see ka murettekitav.

Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil.

Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas. Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas neerude ja tsüstiidi põletik saaksin seda vältida.

Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid.

Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi.

Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi.

Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu.

Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend.

See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton.

valusalt kirjutada ja minna verd mida teha

Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan.

Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi. Ka suitsetamine on riskiteguriks.

Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring.

Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida.

Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva.

On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet. Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne. Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma?

Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend. Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda. Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub.

Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all. Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte. Mida peaksin tegema, et kui tsüstiidi korral ohtlik veri kvaliteeti tagasi saada?

Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks. Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata. Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s.

Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud? Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt.

Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal valusalt kirjutada ja minna verd mida teha ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi. Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures. Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega.

Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr. Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid?

Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida? Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi. Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki. Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid? Tegemist on tüdrukutega. Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto. Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin.

Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina? Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud.

Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte. Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi ettevalmistused tsüstiidi ravis naistel Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole.

Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta. KH äärmiselt põhjaliku uurimise tagajärjel ei leitud. Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga.

Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas.

Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises. Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks.

Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane. Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige. Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit.

Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim? Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus.

Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha. Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist. Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis. Küsimus nr 41 Tere.

Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid.

Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2. Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta. Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui intensiivselt võiksin treeninguid jätkata? Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud.

Loomulikult pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud. Tahaksin ainult meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas. Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus on kukkumiste-vigastuste oht olemas.

Küsimus nr 40 Tere, olen 23 aastane, naine. Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas ning see koht oli paistes, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid. Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Minu küsimus on- kas protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud?

Mida ma peaksin jälgima kui üldse? Pärast kolme kuud on protseduuride järgne tromboosioht tõesti kadunud.

Aga alati, kui on tervisemuresid, tuleb perearstiga nõu pidada. Rahulikku jõuluaega! Küsimus nr 39 Tere, olen Jäin natuke rohkem, kui 2 kuud tagasi välismaal haigeks. Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu.

Võtsin kuu ajaga alla ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus. Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja jalas eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat. Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi.

Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust?

valusalt kirjutada ja minna verd mida teha

Püüan end pidevalt rahustada, et võibolla on tegu lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on? On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas. Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s. Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite.

Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud. Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms. Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole. Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek.

Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile? Loogiline oleks siiski toimida nii, et kõigepealt pöördute perearstile ja arutate temaga oma mured läbi ning siis vajadusel, kui arst seda soovitab, lõpetate mingi ravimi tarvitamise või teete vajalikud uuringud.

Ei ole mõistlik internetist või foorumitelt saadud teadmiste kildude alusel teha ravi muutvaid otsuseid.

Väga paljudel juhtudel on siiski oluline vahetu kontakt arstiga, kes kuulab ära Teie kaebused ja teeb ka alati esmase ülevaatuse ning seejärel juba järgnevad otsused.

Küsimus nr 37 Eile tundsin, et vasak käsi on küünarnuki lähedalt valus. Lähemalt uurides leidsin, et katsudes oleks naha all nagu muna. Täna hommikul ärgates oli käsi nö surnud samuti. Kas tegu võib olla tromboosiga? Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel.

Küsimus nr 36 Tere, mu vanaema käis põlve operatsioonil ja peab nüüd 1,5 kuud pikali olema, et tromboosi ei tekiks. Operatsioonist on nüüd möödas pea 3 nädalat ja eile jäi tal alaselg väga haigeks ja on väga valus…. Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud?

Kuulen küll esimest korda, et tromboosi ärahoidmiseks on määratud voodirežiim. Vastupidi, voodisolek, s. Kardan, et olete koos vanaemaga küll millestki väga valesti aru saanud. Alaselja valu ja paistetus pole siiski sümptomid, mis tromboosile viitaksid.

Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Ruttu voodist välja! Küsimus nr 35 Minul oli Nüüd on soov uuesti rasestuda. Naistearst arvas, et võiksin enne rasestumist võtta Hjertemagnyli tablette ja hiljem valusalt kirjutada ja minna verd mida teha jään rasedaks siis hakkan süstima.

Mis koguses peaksin tabletti võtma ja kas see on OK, kui mul on olnud varem kaks korda kaksteistsõrmiksoole haavand? Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima? Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust. Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu. Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks? Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski.

Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud? Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga?

Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, kuid kas kusagil räägitakse retseptidest? Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu midagi ei tohi.

Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, ehkki haigus ei ole ju eriti haruldane. Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada.

Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur. Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor.

Erandiks on muidugi need juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan. Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid.

Arteriaalse tromboosi ja kõrge kolesterooli puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad. Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www.

Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal kopsuarteri trombembooliat. Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks.

Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad. Kui laps kannatab hapnikupuuduse all, liigutab ta vähem, säästes energiat elutähtsateks funktsioonideks. Kui tunned lapse liigutusi tavapärasest märgatavalt vähem, informeeri sellest kohe oma arsti või ämmaemandat, kes kuulab siis lapse südamelööke. Kas rase võib peavalu vastu kasutada paratsetamooli?

Rasedusaegne vereringesüsteemi ümberkohastumine ja hormonaalsed muutused naise kehas võivad põhjustada peavalusid. Peavalud võivad esineda raseduse jooksul igal ajal, kuid sagedamini esimeses ja kolmandas trimestris. Kui enne rasedust on esinenud migreeni, siis raseduse teisel ja kolmandal trimestril võivad hood väheneda või kaduda, eriti kui migreen oli varem seotud menstruaaltsükliga.

Peale lapse sündi võivad tulla endised migreenihood tagasi.

  1. Kõhukinnisuse leevendamiseks mõeldud toidud Rasedus on muutuste sünonüüm.
  2. Kursuse tabletid tsüstiit
  3. Pelgulinna Sünnitusmaja: KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED
  4. Operatsioonile tulija meelespead vaata SIIT.
  5. Antibiootikum kui tsüstiit tähega c
  6. Tugev valu paremal all kõhu all sõidu ajal

Mõnel naisel võib migreen raseduse jooksul esmakordselt ilmneda. Peavalu leevendamiseks võib rase võtta paratsetamooli. Millal rase saunas võib käia?

valusalt kirjutada ja minna verd mida teha

Rase võib saunas käia kogu raseduse vältel, vastavalt enesetundele. Saun ei tohiks olla nii kuum, et tekitab südamekloppimist, pearinglust või õhupuudustunnet. Seepärast ei soovitata vene või soome sauna temperatuuriga kraadi. Aurusaun, sanaarium ja soolasaun on lubatud kogu raseduse vältel. Infrapunasaun tõstab keha sisetemperatuuri ja on seetõttu mittesoovitatav rasedatele.

Veri väljaheites raseduse ajal - põhjused ja sümptomid, millest peaksite teadlik olema

Eelkõige sõltub saunaskäimine raseda tervisest ja eelnevatest saunaharjumustest. Kas raseduse ajal juuste värvimine on ohutu? Loomulikult peavad ka rasedad naised ilusad välja nägema ja selleks võib ka juukseid värvida. Öeldakse küll, et kõik, mis sisse sööd ja kehale määrid, jõuab ka lapseni, kuid vaid mõned üksikud ained nendest võivad olla lapse tervisele kahjulikud ning kindlasti ei saa kahjulike ainete hulka lugeda juukesvärve. Kui juuksevärvid kahjustaksid loodet, siis oleks juuksurid, kes värvidega iga päev töötavad, täitsa haiged inimesed.

Seega tasub lähtuda põhimõttest, et kõike mõõdukalt ning siis ei ole mingit ohtu, et lapsele võiks liiga teha. Kuna raseduse ajal on naise hormonaalne taust erinev tavalisest, võib juuste värvimisel tekkida küll selliseid üllatusi, et värv, mida alati oled kasutanud, ei jää sellise tooniga juustesse nagu tavaliselt.

Juuksed võivad ka peale värvimist ruttu määrduda või hakkavad hoopis kiiremini kasvama ja tunduvad palju elujõulisemad ning kohevamad kui muidu, seega ole üllatusteks valmis. Sünnieelses osakonnas, kus toimub vajadusel sünnituse esilekutsumine, ei ole perepalateid. Tegu on haigla osakonnaga, kus saavad viibida vaid patsiendid. Külastajatele sh. Millal on aeg minna sünnitusmajja? Emaka kokkutõmbed. Naine võib tunda valutuid ettevalmistavaid emaka kokkutõmbeid mitme päeva, isegi kuni nädala vältel, need valmistavad emakat sünnituseks ette.

Tuhude regulaarsemaks muutudes püüa kodus liikuda, proovi erinevaid asendeid, käi duši all. Kui tuhud algavad öösel ning kui see on võimalik ja tuhude vahed pikad, püüa tuhude vaheajal puhata. Kui tuhud on muutunud regulaarseks, tuhude vahed on alla 10 minuti, tuhud on muutunud tugevaks, valulikuks ja neid ei suuda kodus enam kannatada, on aeg minna sünnitusmajja.

Verine voolus.

valusalt kirjutada ja minna verd mida teha

Vähest määrivat verist voolust tekkinud vahekorra või vaginaalse läbivaatuse järgselt võib kodus jälgida, kui rasedus on täiskantud. Limasverine voolus võib eelneda sünnitustegevuse väljakujunemisele ja ei vaja sekkumist. Lootevee puhkemine. Kui puhkeb selge lootevesi ja looteliigutused on olnud tavapärased, tuleb tulla kiirustamata sünnitusmajja.

Sünnitusmajas tehakse loote kardiotokograafiline uuring ja kui see on korras, võib naine veel koju minna ja tagasi tulla 12 tundi pärast lootevee puhkemist, regulaarse sünnitustegevuse väljakujunedes või kehatemperatuuri tõusul. Lootevee puhkemise järgselt on naisel võimalik kuni 24 tundi oodata spontaanset sünnitustegevuse väljakujunemist või alustada tunni möödumisel sünnitustegevuse esilekutsumist. Roheka, rohelise või verise lootevee puhkemisel tuleb sünnitusmajja tulla koheselt.

Kui lootevee puhkemine ei ole kindel, tulla sünnitusmaja vastuvõtutuppa lootevee puhkemise täpsustamiseks. Mida sünnitama tulles kaasa võtta?

KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED

Haiglasse tulles võtke kaasa: raseduskaart, isikut tõendav dokument, vahetusjalatsid ka tugiisikulealuspesu, võib soovi korral võtta oma mugavad riided meie pakume öösärki ja hommikumantlitsokid, hügieenisidemed, hügieenitarbed, telefon laadijaganatuke midagi kerget söögiks.

Võtke kaasa ka regulaarselt tarvitatavad ravimid. Soovi korral võtke kaasa: fotoaparaat, videokaamera, arvuti, muusika, lugemist… Lapse hooldusvahendid on haiglas olemas. Lapsele võtke kaasa kojuviimise riided ning vajadusel turvahäll.

Mitu tugiisikut võib sünnituse juures olla?