Põhikooliealistel lastel ja noorukitel on sageli funktsionaalne kõhuvalu. Kõige sagedamini ilmneb imikute dieedi sisseviimisel. Peale selle,et mul on hüppamisel, jooksmisel, aevastamisel, köhimisel jne piss pûksis, siis on mul ka niisama seistes ja istudes piss püksis. Energiajoogid sisaldavad põhiliselt süsivesikuid glükoosi , mis on hea peale tugevat füüsilist koormust, mineraale ja vitamiine. Lisaks vajab otsustamist kaua Te seda ravi üldse vajate, sest Teie tromboositeema on jäänud mulle kogu aeg veidi segaseks ja otsuste tegemisel on vaja läbi vaadata kogu Teie senised haigulood ja seejärel saab teha objektiivse otsuse, aga läbi interneti ei ole see võimalik.

Suguelundid on endiselt moodustatud. Kasulik video Küsimused - vastused Mida nad räägivad 13 nädala pärast raseduse pruuni eraldiste? See on murettekitav sümptom, mis näitab abordi ohtu. Tühjenemise pruuni värv on tingitud vere lekkimisest ja kui selline sümptom tuvastatakse, on vaja kiiresti taotleda arstiabi Ravi määramiseks, mis takistab raseduse aborti. Mul on nädalast rasedust ja kõhtu valus - mitte liiga palju, kuid perioodiliselt pärast koormust on tunne, et emakas on väga pingutatud.

See ei ole ohtlik?

Kõhuvalu lapsel, põhjused, sümptomid, millised haigused

Teie poolt kirjeldatud tunded on iseloomulikud müomeetri suurenenud toonile. See võib olla normaalne, kui sellised tunded ei ole liiga intensiivsed ja kiiresti läbivad, kui te järgite ja puhata.

Raseduse katkemise ohu kõrvaldamiseks on teil parem uurida. Mul oli nimmepiirkonnas ebameeldiv tunne, temperatuur Mida see tähendab? Sellised sümptomid on iseloomulikud pyelonefriitile. See haigus esineb sageli rasedatel naistel, kuna immuunsus on mõnevõrra vähenenud ja bakteri põletik on kõrge.

Sa pead pöörduma arstile, kuna püelonefriit nõuab õigeaegset antibakteriaalset ravi õigeaegset piisavat antibakteriaalset ravi. Pärast koormust, mul on raseduse Kuidas ma saan valu leevendada? Kas on võimalik valuvaigisteid võtta? Valu nimmepiirkonnas raseduse ajal ei ole alati ühendatud tagaküljel oleva koormusega.

See võib olla neerude põletikulise protsessi sümptom, seega peate sellise patoloogia kõrvaldama arstiga. Valu võib olla närvi juurte põletikust sümptom ja sel juhul ei ole ka ilma erilise kohtlemiseta. Ja iseseisvalt võta valuvaigisteid ei saa olla - ainult need, mida arst nimetab lapsele ohutu. Kui sellised valu põhjused on välistatud, peate püüdma rohkem lõõgastuda. Siiski on see kategooriliselt võimatu valetada kogu päeva.

Mine rasedate naiste võimlemisse - te näitate spetsiaalseid venitamisharjutusi, tugevdate selja lihaseid, mis peavad regulaarselt tegema. Kerge massaaž aitab ka hästi. Võite küsida sugulastel teha massaaž iga päev või registreeruda massaažikursuse kliinikus.

Tulemine Alates nädalast rasedust alates kontseptsioonist kasvab tema keha kiiresti, muutudes järk-järgult palju pea.

Teie tulevane laps Juba tunneb, et ema lõhnad, ema poolt imenduvad, teab, kuidas sõrme suhu panna kuigi imemiseks ei saa veel imemiseksliikuda jalgade ja käepidemetega, trummeldage nukkide tihendamine. On aeg suhelda lapsega: ta reageerib stiimulitele, kuuleb teie häält, tunneb valgustuse ja temperatuuri muutust. Teie laps saab juba frown, naeratada ja ravida. Rasedus 13 nädalat: loote arendamine Fruit Luude kude moodustub pea ja jäsemete kohas, esimese ribide ap.

Juba lõpuks moodustasid ja ootavad kõik 20 piimahambad oma lapsele. Selleks ajaks kõik kollase keha funktsioonid ja platsenta funktsioonid. Loote kõhunääre toodab nüüd insuliini. Rasedus 13 nädalat: loote suurus: CTP Paul laps kell 13 raseduse nädal Seksuaalse diferentseerimise aeg on tulnud: Tüdrukud kuuluvad kõhuõõnes asuva munasarja vaagnapiirkonda; Clitoris moodustatakse suguelundite tuberkultuurist. Poisid arendavad eesnäärme, on moodustatud peenise suguelundite tuberkul.

Nüüd on teie emakas aktiivselt kasvamas ja tõuseb kõhuõõne kõhuõõnes, järk-järgult teiste organite miks valutab kõhu kõhu. Rindkere valatakse üha enam, sest teie keha valmistatakse aeglaselt imetamise perioodiks.

Ümardatud ja siluda oma vormid, mis võivad olla märgatav, kui teete nädalast raseduse fotot. Vana riided on väikesed ja aeg läheb uue garderoobi ostmiseks rasedusele. Tunde tulevane ema : Sel ajal heaolu tulevase ema on oluliselt paranenud, ärevus on tuhmunud oht raseduse katkemise, sest loode ei puutu kokku tõsiste riskidega.

Aga sa ei tohiks lõõgastuda! Kui natuke venitas kõhu, provotseeritud, kõige tõenäolisemalt venitada emaka, see on parem lamada ja lõõgastuda, kuni see muutub lihtsamaks. Selle perioodi jooksul jäävad minevikus kõik toksikoosi mured.

Sul on suur meeleolu ja soov nautida elu ja tulevase emaduse! Nüüd on talje järk-järgult kaov. Kui rasedus on 13 nädalat, valutab seltsi ja äkki krambid ilmuvad - teatage sellest viivitamatult oma arstile. Soole lihaste toon on nüüd vähenenud ja suurenev emakas vajutab endiselt teda, halvendades peristaltikute.

Toitumine raseduse Laps nädalase raseduse ajal nõuab selle arengu kaltsiumi, nii et toodete valimisel eelistatakse loomulike roheliste köögiviljade, kiivi, õunte, persimonide, kääritatud piimatoodete eelistamist. Pea meeles, et raseduse ajal on keelatud võtta kõik lahtistid!

Vältige kõhukinnisust aitab korralikult valitud toitumist ja säästa oma mootori aktiivsust. Seal on kolmeteistkümnes raseduse nädal ja naise jaoks võib muutuda probleemiks perioodiliselt peavates peavalu. Tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas on keelatud, nii et sellise raseduse sümptomite vastu võitlemiseks tasub kasutada testitud ja ohutuid meetodeid: puhkus või lühike une semoloti ja jahedas ruumis, mida taotletakse jahe kompresside ajalise osa suhtes, taimsete dekotsioonide vastuvõtmine Melissa, kummeli, Mint.

Mint ei ole piparmündi jaoks kiindunud, sest see aitab kaasa vere heakskiidule, mis võib tekitada verejooksu. Kolmeteistkümnenda raseduse nädalal peaks tulevane Motionley mõtlema naha venitamise ennetamisele striy. Kasuta kreemid ja vedelikud venitusmärkidest riskipiirkondades: kõht, rindkere, puusad, tuharad. Mõnikord, kui teie rasedus on 13 nädalat, siis mao valutab tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas on ebamugavustunne.

Kolmeteistkümnendal nädalal raseduse probleeme tööga seedetrakt Ja eripärase süsteemi võib põhjustada selliseid valu. Ebameeldivate tagajärgede vältimiseks on vaja jälgida selle toitumist. Soovitame teil välistada selliseid tooteid nagu must leib, toores kapsas, kaunviljad oma toitumisest. Jooke kura ja ploomid iga päev, kefiir. Kõhuvalu sellel perioodil võib esineda järgmistel juhtudel: Põhjustatud soolestikute häiretest.

Emajees hoidvate sidemete venitamisega seotud valud. Kõhu külgedel on perioodiliselt ja ei ohusta. Kui teil on nädalast rasedust, tõmbab kõhtu ja spastilised valud täheldatakse - see on tõendeid suurenenud emaka tooni kohta. Vaja on arsti kohustuslikku nõu ja vajadusel peate päästa. Kiireloomuline hospitaliseerimine on vajalik juhul, kui pruunid vaginaalsed heitmed lisatakse emaka suurenenud tooni sümptomitele.

Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile.

pärast kontseptsiooni sagedast urineerimist

Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava.

Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal?

Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet.

Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga.

Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda.

Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud.

Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil. INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0.

Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates.

Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole.

valu allosas kõhtu naisega gaasidega

Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda.

Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi?

Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st.

Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta?

Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

valu allosas kõhu all naise paremal

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr.

Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid. Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist.

Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist vere asemel uriini põhjustel põhjustab?

Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid?

Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile.

Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas Tere.

Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi.

Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Miks lapsel öösel kõht valutab, põhjustab

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale.

Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu?

Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool.

Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit.

Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab.

Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida.

Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja.

Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu blunt haarata valu kõhu allosas osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille.

tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas

uriini ja vere läbimise eeskirjad

Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu.

Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks?

Kommenteeri artiklit

Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi. Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring.

Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda?

Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine.

Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida.

Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva. On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet.

Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne. Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma? Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend.

Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda.

Infovoldikud patsiendile

Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all.

Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte. Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada? Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks. Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata.

Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud? Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt.

Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi. Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8.

Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures. Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega. Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr.

Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid? Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida? Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi.

Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki. Olin uimane. Tõusis alguses ka pisike palavik 37 kraadi. Milles võib asi olla? Täna tunnen ennast paremini, hommikul oli küll silme eest kirju ja pea on päeva jooksul valutanud. Kukla piirkonnas on rõhuv tunne. Tavaliselt on mul vererõhk madal, kas see võib olla vererõhust?

Arsti juurde panin küll aja, aga selle sain alles järgmiseks nädalaks. Olge kenasti kodus, jooge sooja vaarikateed, tehke viinasokke ja võtke ibuprofeeni. Kõik saab korda. KÜSIMUS: Ravimite koostoime Kas eakam inimene, kes tarvitab mitmeid erinevaid ravimeid, võib sattuda olukorda, kus ravimid hakkavad avaldama ebasoovitavaid koostoimeid?

Miks see valutab paremal küljel kõhus

Mida arvate? VASTUS: Mulle tundub asi kahtlane: üldjuhul peaks olema vererõhurohi, südameravim ja rütmihäire preparaat üks ja sama medikament, vähemalt on võimalik valida 1 tablett, millel on kõik need toimed olemas. Juba 3—4 ravimi koostoime on prognoosimatu, see sõltub annusest, inimese vanusest, maksa ja neerude seisundist, ainevahetustüübist jne.

Soovitan raviarstiga koos vaadata raviskeem üle ja valida tema soovitusel 1—2 kõige enam näidustatud ravimit. Ka rahusti ja unerohu pikaaegne tarvitamine, s. Aga ravimi infolehelt lugesin, et see on vastunäidustatud bronhiaalastma korral ka varem esinenud. Aga mul on ka varem ja on ka praegu astma.

Kas ja mida siis see astma esinemine rohu võtmisel kaasa toob? Ravim kuulub mittesteroidsete põletikuvastaste ravimite rühma koos ibuprofeeni ja diklofenakiga. Teatud astmavorm võib ägeneda selle ravimirühma organismi sattumisel, seetõttu peaks olema ettevaatlik. Kui olete varem tarvitanud selle ravimrühma preparaate ja kõik on hästi, siis mõningase ettevaatusega võiks ravimit tarvitada.

Ravimitootja poolt on korrektne, et ta nimetab vastunäidustusi pigem rohkem kui vähem, see võib teinekord patsiendi päris ära hirmutada.

Nõelata saamise peale läheb paiste, mis laieneb aina, üle kere tekivad kublad, hingamine raskeneb. Peab vist lisama, et tal diagnoositi eelmisel aastal astma, kuigi hoogusid pole olnud. Vahepeal tundus, et sai ilma rohuta hakkama, sest ma ei märganud, et piip Pulmicort oli tühi, aga nüüd jälle alatasa köhatab.

You Bet Your Life #59-37 Ida, Tart as Apple Cider ('Room', Jun 9, 1960)

Asi on päris tõsine. Astma on iseenesest kui üks allergia variant ja lisaks ka ülitundlikkus mesilasemürgile teeb olukorra kehvemaks. Soovitan hoolsat astma põhiravi Pulmicort näiteks annust, tõstes vastavalt lapse kasvamisele.

Kodus peaks olema ka kindlasti astmahoo katkestamise ravim Ventolin näiteks. Esmaabiks peaks laps saama kiiresti organismi manustatavat allergiarohtu ja hormoon prednisolooni. Kiiremini toimib allergiarohi tilkadena, näit Zyrtec või siirupina — claritin. Prednisolon on saadaval tabletina. Siiski soovitan Teile koju muretseda ka süstitava allergiarohu, levinum on Tavegyl ampullis 2 ml ja hormoon prednisoloon: 25—30 mg 1 ml ampullis.

KÜSIMUSED-VASTUSED

Teil aga tuleb omandada lihasesisene süstimistehnika, ühekordsete süstaldega see polegi nii raske. Üliraske allergiline reaktsioon võib tekkida minutitega, abi võib olla vaid Teie läbiviidud ravist. Kiirabi jõudmine võib ka liigselt viibida.

Tavaliselt kipuvad mesilased nõelama ikka suveti, kui laps on laagris, vanavanematel külas või matkal. Soovitan kõike seda arutada oma perearstiga ja allergoloogiga, kes annaksid juba konkreetsemaid soovitusi.

Nimelt vanaema hirmutab, et kui lapsel on ikka suur magusaisu ja ta seda ka tõesti suhteliselt palju tema arust sööb, võib tulla ja et juba ongi lapsel suhkruhaigus. Minul endal oli ka lapsena magusaisu, kui raamatut lugesin, ikka midagi krõbistasin.

Praegu vahest harva, kui väsimus või midagi, siis šokolaad nagu kosutab. Kas on põhjust muretseda, kui laps on kõhnapoolne, ei joo vedelikku haiglaselt palju, traavib ringi ja tema hambad on terved? Mis on magusasöömises halba? Vanaema soovitab kogu aeg süüa musta leiba — no ma ei tea, minu meelest on ka kuiva leiva söömine veider — laps peaks ikka sooja toitu peaasjalikult saama ning värsket kraami, mitte et leiba üldse mitte, aga vahet pole — musta leiva käärud enne suppi või muud toitu rikuvad nende isu täpselt samamoodi kui kommid.

Seda on püütud seletada mitmeti, üks seisukohti on aga selline. Nimelt on ema rinnapiim suhteliselt suure suhkrusisaldusega, hiljem, kui enam rinda ei saa, on harjumus magusat saada aga alles. Suhkrusöömine lapseeas ei tekita suhkruhaigust.

Kindel on see, et igas eas peab olema igapäevane toit tervislik ja hästi tasakaalustatud ja sisaldama normaalseks elutegevuseks ja kasvuks kõiki vajalike toit- ja mineraalaineid. Magusal on omadus blokeerida peaaju söögiisu küllastuskeskust, see tähendab paar suutäit magusat ja isu ongi otsas. Mõtlen siin isu n-ö asjaliku toidu suhtes. Ka näkitsemine rikub oluliselt isu. Sage magusasöömine kujutab endast tõsist ohtu ka hammastele, see happekollireklaam teleris on täiesti õige.

Mida soovitada? Kui toitumine on tasakaalustatud ja sisaldab kõike vajalikku, siis selle kõrval paar-kolm kommi, küpsist päevas pole kurjast. Kui aga lapse n-ö õige toidu tarbimine kannatab magusasöömise tõttu, on vajalik seda kindlasti reguleerida. Olen ise 2 ja 3 a laste issi ja tean probleemi keerukust omast käest.

Sageli anname vanematena suure või väga suure kisa ärahoidmiseks lihtsalt alla. Hiljutine avastus oli šokolaadi medalitega. Kui suurem laps tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas olnud matkal, kodustel töödel, pere spordivõistlustel väga tubli, siis on see väga tõhus preemia. Selle nimel laps püüab hoolega. Kui kommid laste silma alt ära peita, siis lapsed näivad ka asja mõnevõrra unustavat. Suur viga on see, kui lauale panna kott või kauss kommidega, siis ei saa rahu enne, kui see on tühjaks söödud.

Kannatab nii selle kui järgmise päeva söögiisu. Loodan, et sain olla kasulik, jagades kogemusi nii tohtri kui väikeste põnnide issina. Kas nende sage joomine võib põhjustada ka ülekaalu?

Sõidan pikki maid autoga ja olen avastanud, et Starter aitab ärkvel püsida olen 32, naine. Vahel joon mitu pudelit päevas? Kas teen endale sellega ehk liiga või pole põhjust muretseda? VASTUS: Tervisliku toitumise kuldreegel on: igapäevane toit peab olema mitmekesine, hästi tasakaalustatud ja vastama inimese energiavajadusele. Energiajoogid sisaldavad põhiliselt süsivesikuid glükoosimis on hea peale tugevat füüsilist koormust, mineraale ja vitamiine. Joogi tarvitamisel kompenseeritakse kiiresti peale tugevat füüsilist treeningut kaotatud vedelik, mineraalid, glükoos.

Glükoos, vitamiinid ja süsihappegaas omab tõesti ka üldist toniseerivat toimet, kui pole eelnenud tõsist füüsilist pingutust. Peaks lugema ka purgi pealt süsivesikute ja vitamiinide sisaldust.

Kui joogiga saadav süsivesikute hulk jääb sellesse piiresse, siis pole midagi halba karta. Autoga sõites on tõhusam kuigi mitte nii mugav võte väsimuse peletamiseks, väike peatus, kus tullakse autost välja, tehakse mõned venitus-sirutusharjutused, hea on ka väike uinak.

Puhanult läheb sõit palju ohutumalt. Või äkki saab nii maohaavad? VASTUS: Lahjendatud kujul 2—3 supilusikatäit enne sööki stimuleerib maomahla eritumist ja soodustab hea isu teket ja paremat seedimist.

Kurjast oleks õunaäädika joomine tühja kõhu peale ilma järgneva söögikorrata. KÜSIMUS: Hingamine Olen tegelenud spordiga terve oma elu, kuid eelmise aasta kevadest alates on mind hakanud painama õhupuudus treeningutel ja sel suvel on tsüstiit mis on segaduses läinud isegi nii hulluks, et juba kergema sörkjooksu ajal tekib hapnikupuudus.

Olen käinud erinevatel uuringutel: allergia, koormusastma, kopsuröntgen, kilpnääre ja talvel isegi operatsioonil, kus mul lõigati nina, et õhk paremini läbi käiks. Midagi ei leitud, kuid enesetunne läheb järjest halvemaks.

Ei oska enam ise kuhugi abi saamiseks pöörduda. Äkki oskate aidata? Vanus, sugu, põhitöö, spordiala, kehakaal, perekondlikud haigused jne. Võimalik, et Teie vaevuse tekkes on osa füsioloogilisel vananemisel, stressil, ärevus-meeleoluhäirel.

Kui tõesti kõik on normis, siis see iseenesest annab juba jõudu juurde. Võib-olla on abi ka psühholoogi konsultatsioonist, kui keha poole pealt on kõik hästi. Olen aastane neiu. Minu mureks on kõhuvalud. Mõnikord peale sööki hakkab valutama ülevalt kõhu keskosast, umbes kolmnurga juurest, kuid natuke allpool. Neid valusid tihti ei esine, harva üsna harva tuleb küll ette. Need on alles sellel aastal tekkinud. Ükskord ma mäletan seda, et kõhtu lõi väga tugev valu see oli peale sööki, natukese aja jooksul läks üle.

Need valuhood kestavad umbes 20 sekundit umbes sinna kanti. Kuna mul esineb peavalusid, siis tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas kasutan tihti peavalu tablette ja veel ka Magne B6-te viimane on neuroloogi poolt kirjutatud.

Regulaarselt ma ei toitu.

valu ja ebameeldiv lõhn urineerimisega naistel

Kooli ajal ei söönud peaaegu mitte kunagi hommikust. Praegu söön, millal juhtub. Ülekaaluline pole. Kas on põhjust muretseda?

See pole haigus, kuid märk sellest, et midagi on viltu. Talitlushäire põhjuseks võib olla ebaregulaarne toitumine, stress, kiire söömine, ühekülgne kiir toit jne. Soovitused on regulaarne täisväärtusliku toidu söömine. Kui vaevuste iseloom muutub, valu muutub kestvamaks, tekib näiteks tühja kõhuga ja öösiti, siis see viitaks noortel daamidel harvem esinevale tõvele- kaksteistsõrmiksoole haavandile. Kui esineks tugev hootine valu kuskil paremal roidekaare all eriti peale rasvasema toidu söömist, siis see viitaks sapikivitõvele.

Ka see on noortel neidudel harv, kuid siiski võimalik. Sellistel puhkudel soovitan pöörduda kindlasti arsti vastuvõtule. Muidu ei oleks midagi, kuid see häirib mu abikaasat. Rahvasuu ütleb, et see, kes krigistab hambaid, sellel on ussid sees. Ma ise kahtlen selles väites, seda enam, et ma olen andnud mustuse proovi ja ussimune ei ole leitud. Mis võib olla tegelikult selle põhjus ja kuidas seda saab ravida. VASTUS: Kui on juba uuritud kehaliste haiguste suhtes ja kõik tundub olema korras, siis sageli on hammaste krigistamise põhjus hoopis päevane psüühiline pinge, stress, ärevus.

Soovitan koos abikaasaga minna taas arsti vastuvõtule, et taas arutada võimalusi abistamiseks. Seniks aga traditsioonilised soovitused: reguleerida töö- ja puhkeaega, vältida liigset söömist õhtul peale kella 18— Tuulutada enne uinumist tuba, hea on ka kerge jalutuskäik õhtuti. Olen püüdnud teha erinevaid sööke, mis enne talle olid eukalüpti kaunistamine tsüstiidiga, kuid tema raputab pead ja keeldub, isegi varem proovitud pettemanöövrid on tulutud, poetoitusid pole ta kunagi armastanud.

Kõhuga on muidu kõik korras. Kas see on mingi selline tuju, mis möödub, või pean midagi ette võtma? Selline seisund võib eelneda mõnele kõige sagedamini viirusinfektsioonile, külmetushaigusele. Kui tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas kahtlane, soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule, kes vaatab Teie last juba arstlikult läbi, määrab vajadusel analüüsid-uuringud ja saab nii anda kõige paremat nõu. Olen aastane noormees. Ilmselt pidevast pingutusest täiskohaga istuv töö, ülikool päevaõppevormpole isu, toit ajab iiveldama ja kehakaal on langenud niivõrd, et riided on seljas justkui riidepuul.

Pidev väsimus ja kõigest tüdimus. Mida peaks ette võtma, et kaal tõuseks ja tervis taas korda saaks? Kas on põhjust karta näiteks sapipõiepõletikku vms. VASTUS: Minu esimene soovitus on teha valik töötamise ja õppimise vahel ning siis külastada perearsti ja teha põhilised uuringud mitmete haiguste täpsustamiseks, mis võivad viia sellise tulemuseni. Ei kujuta hästi ette õppimist kõrgkoolis päevases osakonnas ja samas ka täiskohaga töötamist.

Siinkohal ei saa ma kahjuks lisada täpsemaid soovitusi, kuna paljud pisiasjad Teie kirjas puuduvad. Mind häirivad pidevad n-ö krooksud lasen õhku välja ja söögi või joogi maitse tuleb tagasi suhu peale söömist. See tuleb täiesti tahtmatult. Isegi kui püüan neid tagasi hoida, tuleb ikkagi. Varem polnud sellist probleemi.

Aga nüüd on need järjest tihedamaks läinud. Millest need tekivad ja mida ma tegema peaksin, et need vähemaks jääksid! Kas võib see tekkida mõnedest toiduainetest? Teie kirjas on millegi järeldamiseks vähe infot. Vaevuse tekkes võib olla oluline stress, kiirustades söömine, gaasi sisaldavad toiduained nagu õunad, palju leiva-saiatooteid jne.

KÜSIMUS: Haigestumine ja sport Mul on selline küsimus, et olen eilsest tundnud ennast natuke haigena nagu oleks mingi viirus: hakkas nohu ja kurgus kipitab, samuti kehalihased natuke valutavad ja pea on raske. Hakkasin ennast ravima salvidega ja kurgu imemistablettidega, aga küsimus on selles, et käin 2 korda nädalas võimlemas aeroobikas, sealsamas ka jõusaal. Mida teha, kui valu vasakpoolses küljes tekitab teile ebamugavust?

Esiteks on vaja kindlaks teha põhjus ja seejärel seda ravida. Pole haruldane, et isegi kogenud arstid teevad vigu. Seetõttu peate olema teabekas patsient.

Valu võib olla erineva iseloomuga, erineda kestuse, nihestuse ja intensiivsuse poolest. Mõelge vasaku külje peamistest valu põhjustest. Vasak külg valutab kõhu ülaosas Kui teil on valu ülakõhu vasakpoolses osas, võib see paljudel juhtudel olla seedetrakti haiguse sümptomiks.

Lisaks valu vasakpoolses küljes on puhitus, sagedane röhitsemine. Raskustunne ja valu kõhus, mis võivad kiirguda ka vasakule küljele. Vasaku külje valuga kaasneb kõrge palavik, iiveldus ja oksendamine.

Sümptomid: kõrvetav või valutav valu ülakõhus, oksendamine, pearinglus, nõrkus, puhitus, kõhukinnisus või kõhulahtisus.

Sümptomid: kõhuvalu, oksendamine, puhitus, väljaheite ja gaasi puudus. Peaksite välistama ka muud seedesüsteemi haigused, ohtlikumad. Peamiselt kroonilise või per-valu korral Munasarjade põhjused ja ravi menstruatsiooni ajal ja pärast seda Peaaegu iga menstruatsiooniga kaasnevad valu ja muud ebamugavused, kuid kui munasarjad valutavad pärast menstruatsiooni, on see günekoloogilise haiguse võimalik sümptom.

Naise reproduktiivsüsteem on väga keeruline. Selle toimimise mis tahes rikkumine mõjutab negatiivselt siseorganite seisundit ja tervist. Tavaliselt tunneb tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas vaevusi enne menstruatsiooni algust või esimestel päevadel.

Kui valu pärast menstruatsiooni püsib, on tungiv vajadus arstiga nõu pidada. Viivitus võib ohustada põletikku ja isegi viljatust.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist.

Mõni päev pärast menstruatsiooni lõppu algab ovulatsiooni periood - kõige soodsam aeg viljastumiseks. Sel ajal on keha võimalikult valmis tulevaseks raseduseks. Valud, mis mõjutavad munasarju pärast menstruatsiooni, ei ole alati tõsise haiguse esilekutsuja, kuid sellele tuleks siiski tähelepanu pöörata. Munasarjade positsiooni ja suuruse muutus. Sarnane olukord võib tekkida viljatuse või muu haiguse ravimisel hormonaalsete ravimitega.

Hormoonid stimuleerivad munasarjade tööd ja järk-järgult hakkavad nad suurenema. Suureneb munasarjade ja munajuhade sidemete koormus. Siit tuleb valu. Premenstruaalne sündroom. Munasarjad menstruatsiooni ajal mõjutavad märkimisväärselt hormonaalset tausta. Hormonaalse "tormi" tõttu kogeb naine järske meeleolumuutusi, ta on pidevalt stressiseisundis. Selle taustal võib tekkida depressiivne seisund, mis jätkub pärast menstruatsiooni lõppu ja põhjustab valu munasarjades.

Me ütleme teile, mida teha, kui teie perioodil valutab parem külg Valu tekkimine menstruaaltsükli ajal on patoloogia, ehkki see nähtus ei pruugi olla ohtlik - sel juhul on see pärilik geneetilise dispositsiooni tagajärg ja seotud tüdruk 13-aastane valutab kõhu allosas suurenenud kokkutõmbumistega ning närvilõpmete suurenenud tundlikkusega.

Samuti võib suurenenud prostaglandiinide koguse tootmisel tekkida valu. Selliseid valutundeid saate valuvaigistitega kõrvaldada. Kuid lisaks ebamugavustele võib menstruaaltsükli ajal esinev valu olla signaal häirete olemasolust, mis vajavad tõsist ravi või isegi kohustuslikku kirurgilist sekkumist.

Neid kahte põhjust mitte segi ajada, peate konsulteerima günekoloogiga. Eriti oluline on visiiti mitte edasi lükata, kui enne menstruatsiooni või selle ajal ilmneb valu alakõhus või parema külje piirkonnas. Milliseid patoloogiaid sellised seisundid võivad näidata, kaalume üksikasjalikult selles artiklis.

Suuremad haigused Primaarne algomenorröa toimub samaaegselt esimese menstruatsiooniga. See võib ilmneda ka esimese kolme aasta jooksul pärast selle algust. Samal ajal on esiplaanil tugev valu sündroom. Seda nähtust saab kompenseerida või dekompenseerida.