Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine?

On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas.

See teeb haiget igal pool: nüüd vasakul, nüüd paremal, nüüd hüpohondriumi keskosas Selja ribide all olev valu võib olla tingitud paljudest haigustest, isegi kõige ootamatumatest. Paremal pool tuim valutav seljavalu Mis võib põhjustada paremat tuima valutavat seljavalu? Paremal küljel asuvat seljavalu võivad põhjustada mitmesugused kehas esinevad häired, haigused, vigastused ja mõned muud põhjused. Igal juhul on vaja valu tõelise põhjuse väljaselgitamiseks külastada spetsialisti. Allpool on loetelu haigustest ja seisunditest, mis võivad paremal küljel põhjustada selja taga igavat, valutavat või teravat valu: Kõige tavalisem põhjus on selgroo kõverus.

Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s. Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite.

Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud. Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms. Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole.

Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek. Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile? Loogiline oleks siiski toimida nii, et kõigepealt pöördute perearstile ja arutate temaga oma mured läbi ning siis vajadusel, kui arst seda soovitab, lõpetate mingi ravimi tarvitamise või teete vajalikud uuringud.

Ei ole mõistlik internetist või foorumitelt saadud teadmiste kildude alusel teha ravi muutvaid otsuseid. Väga paljudel juhtudel on siiski oluline vahetu kontakt arstiga, kes kuulab ära Teie kaebused ja teeb ka alati esmase ülevaatuse ning seejärel juba järgnevad otsused. Küsimus nr 37 Eile tundsin, et vasak käsi on küünarnuki lähedalt valus. Lähemalt uurides leidsin, et katsudes oleks naha all nagu muna. Täna hommikul ärgates oli käsi nö surnud samuti. Kas tegu võib olla tromboosiga?

kummaline valu allosas kõhtu vasakul

Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel. Küsimus nr 36 Tere, mu vanaema käis põlve operatsioonil ja peab nüüd 1,5 kuud pikali olema, et tromboosi ei tekiks. Operatsioonist on nüüd möödas pea 3 nädalat ja eile jäi tal alaselg väga haigeks ja on väga valus…. Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud?

Kuulen küll esimest korda, et tromboosi ärahoidmiseks on määratud voodirežiim. Vastupidi, voodisolek, s. Kardan, et olete koos vanaemaga küll millestki väga valesti aru saanud. Alaselja valu ja paistetus pole siiski sümptomid, mis tromboosile viitaksid. Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Ruttu voodist välja! Küsimus nr 35 Minul oli Nüüd on soov uuesti rasestuda. Naistearst arvas, et võiksin enne rasestumist võtta Hjertemagnyli tablette ja hiljem kui jään rasedaks siis hakkan süstima.

Mis koguses peaksin tabletti võtma ja kas see see on valus minna tualetti väikese vere uriiniga OK, kui mul on olnud varem kaks korda kaksteistsõrmiksoole haavand? Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima? Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust.

Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu. Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks? Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski.

Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud? Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga? Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, kuid kas kusagil räägitakse retseptidest? Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu midagi ei tohi.

Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, ehkki haigus ei ole ju eriti haruldane. Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada. Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur.

Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor. Erandiks on muidugi need juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan. Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid. Arteriaalse tromboosi ja kummaline valu allosas kõhtu vasakul kolesterooli puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad.

Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www. Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal kopsuarteri trombembooliat. Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks. Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad. Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks?

Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s. Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad suhteliselt kiiresti. Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki kerge paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel.

Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne. Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid. Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule. Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon.

Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen. Tugisukata üldse olla ei kannata. Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg.

UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud. Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida. Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest. Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5.

Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile. Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid.

Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Kummaline valu allosas kõhtu vasakul väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud. Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud? Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama.

Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst! Küsimus nr 30 Tere, tutvusin varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid kahjuks valu kõhu allosas ja nõrkus samasugust küsimust keegi teine varem küsinud.

Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas. Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb. Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi muud ei oska kaevata. Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras. Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Mis selle põhjus võiks olla?

Millega saaks seda ravida?

Qvalitas Arstikeskus AS Tere! Alakõhuvalude põhjusi on palju. Valu võib olla tingitud seesmiste suguelundite põletikust, samuti võib see olla seotud ovulatsiooniga või tsüstiga munasarjas jne.

Nüüd ma ei teagi, kas oleks mida tähendab kõhuvalu minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma? Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata. See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama. D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs.

Peale süvaveeni kummaline valu allosas kõhtu vasakul on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne.

Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda. Küsimus nr 29 Tere! Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega. Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku ja siin-seal ka jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a.

Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine? Ei ennetuses ega ravis.

Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest. Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine. Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses.

Küsimus nr 28 Tere! Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud?

Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita? Kindlasti pole see reaalne. Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid. Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi. Küsimus nr 27 Kirjutasin Teile Ortopeed määras 10 Zibor süsti ja pärast seda jätkame Marevaniga.

Kas Zibor on ohutum kui Marevan? Millised ravisukad oleksid vajalikud? Vastus Tere! Süvaveeni tromboosi ravi alustatakse madalmolekulaarse hepariini ja marevaniga tavaliselt koos, sest Marevani toime ei tule kohe esimeste tablettide sissevõtmise järel. Kui INR analüüs on terapeutilises vahemikus, s. Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja toimeaeg lühem, oma veritsuse riskid on mõlemal ravimil. Teie vajate ravisukki, rõhuga mmHg.

Mida tähendab paremal, vasakul ja ribide all seljavalu?

Tervitades, Küsimus nr 26 Olen Sain süste ja Marevani. Nüüd olen Marevani peal. Kas sellisel juhulkui oli kopsutromboos, on mul üldse lootust võtta ette reisi kasvõi km peale kui vajadus arsti juurde minna? Ka mitte lendamiseks.

Küsimus nr 25 Olen Mul diagnoositi Praegu süstin Zibori. Kas süvaveeni tromboosi raviks ongi ainult ülalmainitu või on ka operatsioon võimalik ja millest lähtudes ravi otsustatakse?

Mind vaatas EMO-s läbi ortopeed, kas peaks vaatama ka veresoontekirurg, mõtlen erialaarst? Kas võin jalga südamest kõrgemal hoida ja saunas leili võtta? Kas pean liikuma võimalikult vähe ja kui, siis kui kaua pean liikuma vähem? Kas nn voodirežiim on vajalik? Olen liikuv inimene ja minu jaoks on lihtsalt voodirežiim üsna talumatu.

Kas Ziboriga ravimine on tõhusam ja ohutum kui Marevaniga? Ka mujal maailmas tehakse seda väga harva ja tüsistunud juhtudel. Tavaliselt alustatakse madalmolekulaarset hepariini mille esindaja on ka Zibor ja Kummaline valu allosas kõhtu vasakul koos. Süstid lõpetatakse, kui Marevani toime on saabunud, s. INR analüüs on ravivahemikus analüüsi vastused jäävad vahemikku Kas Teie või Teie raviarst otsustasite ikkagi kogu ravikuuri teha ainult süstidega?

See jääb natuke Teie kirjast arusaamatuks. Ka see on võimalik, kuid tavaliselt ei soovi patsiendid ennast nii pikalt süstida ja ka suurem hinnasoodustus madalmolekulaarse hepariini süstidele on ainult 10 päeva. Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud. Voodirežiim pole kindlasti vajalik, liikumist ei pea piirama, kui turse ja valu on taandunud.

Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas. Kui valu või turse muutub pärast vere ja uriini ja sperma suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud.

Süvaveeni tromboos on haigus, mis ei vaja tingimata veresoontekirurgi konsultatsiooni ega jälgimist, ravi jälgimisega saab kindlasti hästi hakkama ka perearst.

Küsimus 24 Nädala tagasi EMO-s avastatud süvaveeni tromboos, raviks süstid ja Marevan ja jälgimine tromboosi kabinetis. Eelmisel nädalal oli minu kaebus valus ja paistes vasak säär, mis võttis lonkama, lisaks vasaku jalalaba tuimus surin. Täna öö läbi valutas jalg ka ülevaltpoolt põlve, reis on krambis. Kas see on normaalne selle haiguse juures? Vastus Jalaturse, valu, lihaskrambid ja ka surina- ehk tuimusetunne on tõesti selle haiguse tüüpilised sümptomid.

Küsimus 23 Mul on juba paar aastat trombotsüütide arv vereproovis kõrgem normist, ja vahel. Perearst mingit probleemi sellest ei arva olevat, ütleb, et ju see on minu eripära. Kas peakisn selliste näitudega muretsema või mitte? Jälgige lihtsalt analüüsi dünaamikat aasta järel. Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain süste, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus.

Aasta aega on juba möödas ning ikka vahel pingutades läheb jalg paiste. Aga kuna vaja oleks midagi kehakaaluga ette võtta, otsustasin trenni teha. Olen nüüd juba nädal aega trenni teinud ja alles nüüd hakkab jalg valutama ning on paistes.

Küsimus siis selline: kas on olemas ka mingisuguseid treeningkavasid, mida saab teha inimene kellel on olnud tromb? Või ongi igasugune pingutus nüüd elulõpuni keelatud? Kahjuks ei saa kunagi rakendada konkreetseid ehk diagnoosipõhiseid treeningukavasid, inimesed on ise väga individuaalsed nii oma füüsilise võimekuse poolest kui ka haiguspildi ja haiguse kulu poolest.

Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on kummaline valu allosas kõhtu vasakul palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor. Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid.

Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Kui jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne. Aga ärge loobuge treeningutest! Küsimus nr 21 Tere. Olen 47 a naine. Mul on juba 1,7 aastat tromboflebiidi tagajärjel 2 auku.

Iga päev võtan Trombo ASS tableti. Kas mul on neid auke ka võimalik ära ravida, senini küll pole tulemust saanud? Veresoonte kirurg soovitas vaid Prontosan geeli ja lahusega määrida, aga ei ole tulemust andnud.

Siis teinud ravikuuri Troxevasini tablettide ja salviga, siis Trentali tablettidega, aga ehk on abiks Marevani tablett? Tegin just mõned päevad vereproovi ja kõik näitajad olid korras. Palun head nõu. Minul tekib kohe rida küsimusi juurde. Kas Teil on olnud korduvad süvaveeni tromboosi episoodid? Kas on kujunenud välja süvaveenide puudulikkus?

Valu koht ja iseloom võivad viidata, milline organ häda kaebab. Seepärast soovitab Tallinna Diagnostikakeskuse gastroenteroloog Urve Mardna korduma kippuvate, pikemat aega püsivate ja tugevate valude puhul võimalikult kiiresti arsti poole pöörduda. Vaid pärast põhjalikku uuringut saab panna diagnoosi ning määrata ravi. Kerged, ebamäärased valud Raskustunne kõhus koos ebamääraste valuaistingutega on üsna sagedane tervisehäda.

Kas haavanditest on võetud külve? Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle.

Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine. Vastuvõtule registreeruda saab ka telefoni teel, lühinumbril Kui marevaniseeritud patsiendil tekivad verevalumid käelabal ja ninajuurel, kas siis tuleks pöörduda arstile? Hea oleks muidugi sellisel juhul kontrollida INR väärtust esimesel võimalusel, eriti siis, kui varem verevalumeid pole tekkinud.

Arstile peaks pöörduma juhul, kui verevalumid on suured või kui nende ümber tekib naha punetust, kui tekib valu või palavik. Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud. Küsimus nr 19 Mul on selline mure, et umbes 2 aastat tagasi tehti mulle uuringud ning selgitati välja, et mul on paks veri ja suurem risk trombidele. Kui rasedaks jäin, pidin süstima iga päev kõhtu verevedeldajat.

Nüüd selline mure, et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu. Olin ka enne rasedust suitsetaja, aga siis jätsin maha. Nüüd nagu tahaks jälle teha.

Aga kuna veri on paks ja suitsetamine paksendab verd, siis kas mõni suits päevas on väga kahjulik ja mõjub koheselt või kuidas üldse mõjub ja kui kiiresti tromb võib tekkida ning kas paar suitsu päevas on tõesti väga ohtlik?

Suitsetamine on kahjulik igatpidi ja tõstab oluliselt nii venoosse kui arteriaalse tromboosi riski. Nõuanded teemal: Naistehaigused Kas on normaalne kerge kõhuvalu ja pakitsus pärast emakakaela konisatsiooni. Eile tehti ja täna terve päeva kerge valu.

Millal peaks arsti juurde pöörduma ja kas võib võtta käsimüügis olevaid valuvaigisteid? Vastas dr Maie Väli Tere! Jah,see valu peale emakakaela konisatsiooni on loomulik ja võib tarvitada apteegi käsimüügist saadavaid valuvaigisteid.

Kuseteede haigused: retroperitoneaalne hematoom. Seda iseloomustab tundmatu päritoluga järsk seljavalu patsiendil, kes on varem saanud antikoagulandravi; kivid neerudes; uriini väljavoolu rikkumine.

Kui tunnete valu vasakul ribide all, ärge jätke seda juhuse hooleks, selline valu võib põhjustada tõsiseid tüsistusi. Selles artiklis kirjeldatakse vasaku ribi all oleva valu torkimise tavalisemaid sümptomeid.

Miks see valutab vasakul ribide all tagant ja mida teha?

Fakt on see, et pidev viibimine vales poosis võib põhjustada selgroo deformeerumist ja selle tagajärjel lülisammast toetavate lihaste koormuse ebaühtlast jaotumist. Naiste reproduktiivse süsteemi haigused: munasarja kasvajad ja tsüstid. Rasedus Seljavalu raseduse ajal ei ole ohtlik ainult siis, kui lülisamba ja neerude kroonilised patoloogiad on välistatud.

Fakt on see, et lapse kandmisel võtab oodatav ema järsult üsna lühikese aja jooksul kaalus kummaline valu allosas kõhtu vasakul, seetõttu suureneb pärast verebakti uriinis koormus ja see võib põhjustada regulaarset tõmbavat valu paremal seljas.

Ebamugavuse vähendamiseks peaksite kõndima nii palju kui võimalik, ja basseini külastus ei ole üleliigne. Võimalik, et seljavalu põhjused võivad olla seljaaju vigastused. Äge seljavalu: kas see on väärt paanikat?

Sageli võib terav seljavalu viidata kiireloomulise ravi ja isegi operatsiooni vajadusele. Sellistel juhtudel võib patsiendi elu sõltuda ravi kiirusest. Seetõttu pöörake erilist tähelepanu sellele, milliseid märke peate viivitamatult arstidelt abi otsima: - järsk püsiv terav valu paremal seljas; - äge valu ribide all; - tugev valu alaseljas, millega kaasneb nõrkus ja pearinglus, kuni teadvuse kaotamiseni.

Parempoolse seljavalu ravi Ilma arstiga nõu pidamata ei soovitata võtta ühtegi ravimit, sest paljud elutähtsad organid on koondunud keha paremale küljele. Valu viivitamatuks leevendamiseks võite võtta valuvaigistit. Kuid see ei lahenda teie probleemi, see võimaldab teil selle ainult lühikeseks ajaks unustada. Seetõttu soovitame tungivalt, et kui teil on seljavalu paremal küljel, pöörduge spetsialisti poole, kes uurib teie haiguslugu, viib läbi testide seeria ja tuvastab kindlasti nende valude põhjuse.

Pärast seda diagnoositakse teile ja määratakse asjakohane ravi. Valu paremal küljel seljaosas: abaluu all ribide taga ja all Parema seljaosa valu on valulike seisundite ja mitmesuguste haiguste sümptom, millest paljud on ohtlike tagajärgedega. Valusündroom on keha ja aju vahelise suhtluse meetod. Valu annab märku, et see piirkond vajab tähelepanu. Seljaosa paremal küljel on olulised elundid.

Kui te ei tea selle piirkonna valu põhjust, peate viivitamatult pöörduma arsti poole. Õigeaegselt avastatud probleem säästab tervist ja on esimene samm paranemise poole.

kummaline valu allosas kõhtu vasakul

Paremal seljavalu põhjused Seljavalu saate määratleda või täpsustada, kui teate mõnele haigusele iseloomulikke põhimõtteid. Kui valu täheldatakse abaluu all, näitab see neuroloogilisi või kopsuhaigusi. Täiendavate tegurite olemasolu erinevus: köha, oksendamine, palavik ja hingamisraskused. Paremal ribide all olev valu. Selles piirkonnas asuvad elutähtsad elundid: maks, pankreas, sapipõis.

Ükskõik millise neist patoloogia on väga ohtlik, vajalik on erakorraline haiglaravi. Valu ilmnemine nimmepiirkonnas. Kui selles piirkonnas on valu ja isegi parempoolses küljes on lumbago, siis on see selge märk selgroo või kuseteede süsteemi haigusest.

Kui esimesel juhul tõuseb valu sündroom altpoolt, siis teisel - valu antakse kõhukelmele. Hingamisteede haigused Nende patoloogiate korral täheldatakse tunnust, mis seisneb valu suurendamises sügava sissehingamise või väljahingamise ajal.

Kohalik terapeut pöördub tavaliselt pulmonoloogi poole, kes paneb paika täpse diagnoosi. See võib olla: Kopsupõletik. Valu ribide või abaluu all. Köha korral on hullem. Kopsupõletiku esimesel etapil pole muid märke, kuid siis temperatuur tõuseb, ilmneb nõrkus ja röga hakkab silma. Ravi viiakse läbi ainult antibiootikumidega.

See haigus põhjustab pleura põletikku. Valulikud aistingud on lõikavat laadi, intensiivistuvad äkiliste liigutustega. Muide, valu vaibub, kui patsient asub tema küljel, mis on valus. Selle haigusega kogunevad gaasid kopsuõõnde.

Ilmub äge valu, millega kaasneb õhupuudus ja paanika. Vajalik meditsiiniline abi. Arter blokeeritakse ja kopsupiirkond leotatakse veres. Parema abaluu all ilmub väljakannatamatu valu. Vajalik erakorraline arst. Lülisambahaigused Valu suurenemine või vähenemine sõltuvalt keha asendist ja teatud liikumistest.

Peaksite pöörduma neuroloogi poole.

Eristada saab järgmisi patoloogia tüüpe: Osteokondroos. Lülidevaheliste ketaste degeneratiivsed muutused. Sellega kaasneb igav valu. Sõltuvalt lokaliseerimisest. Ta annab jäsemetele ja tuharadele. Rahulikus olekus valu sündroom nõrgeneb, kuid koormustega ilmneb uuesti. Intervertebral hernia. Kui ketas eendub, on pidev valutav valu.

kummaline valu allosas kõhtu vasakul

Igasugune liikumine põhjustab ägedat valu. Luukoe vohamine viib selgroolülide deformeerumiseni. Tekib närvilõpmete kokkusurumine, mis põhjustab ühepoolset igavat valu. Valuliku piirkonna palpeerimisel tekib lumbago.

Selle haiguse korral mõjutavad seljaaju juured. Põhimõtteliselt on see osteokondroosi ja seljaaju kanalite kitsenemise tagajärg. Valusündroomi võib anda ükskõik millisele selgroo osale. Kuseteede haiguste haigused Need on seljavalu sagedane põhjus.

Nefroloogid ja uroloogid tegelevad selliste haigustega. Hinga on sügav. Pinna sagedase õhu sissehingamise korral täheldatakse diafragma väikest vähenemist. Äge ja õmblev valu ilmneb siis, kui jooks on alanud ilma soojenemiseta või pärast söömist.

Valutavad alakõhu valud prostatiidist

Pistoda, lõikamine, terav valu Terav ootamatu valusündroom ribide all näitab tõsist patoloogiat, mis nõuab kiiret arstiabi. Sümptomid näitavad neeru, põrna võimalikku rebenemist. Märgid näitavad soole või mao vasaku silmuse seinte tungimist haavandiliste moodustiste kaudu. Müokardi infarkt ja äge pankreatiit antakse vasakpoolses hüpohondriumis. Äge ja tugev valu trauma ajal Mitte ainult haigused ei tekita ebamugavat olekut. Mehaanilised vigastused pärast kukkumist, šokki või verevalumit on märk siseelundite kahjustustest, mis ohustavad inimese elu.

On sisemiste rebendite ja verejooksude oht. Ohtlike traumaatiliste nähtuste välised märgid ei ilmne kohe, mis ei anna inimesele õigeaegset abi. Tuim valu vasaku ribi all Valu, mida iseloomustatakse tuhmina ja mis on perioodiliselt lekkinud, annab märku seedesüsteemi tõsisest patoloogiast. Vajalik on gastroenteroloogi konsultatsioon. Koletsüstiit, pankreatiit, gastriit ja muud põletikulised protsessid põhjustavad hüpohondriumis ebameeldivaid aistinguid.

Testide võtmine ja uuringu läbiviimine annab arstile täpse diagnoosi. Verehaigused, süsteemsed haigused, sepsis, kroonilised infektsioonid provotseerivad vasaku ribi all valutavat ja tuima valu.

See on tuim valu Duodeniit ja aeglas vormis koliit põhjustavad valutavaid ebameeldivaid tundeid.